3 Ekim 2024 Perşembe

HDP, Deniz Poyraz davasına kurumsal katılma talebinde bulunacak

Deniz'i katleden faşist Onur Gencer 29 Aralık'ta hakim karşısına çıkıyor. Türkiye'nin birçok noktasından başta kadınlar olmak üzere çok sayıda kişi İzmir'e akın edecek. HDP yaptığı bilgilendirmede, dava sürecine kurumsal olarak katılacağını duyurdu. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü binasına yönelik saldırıda Deniz Poyraz'ı katleden faşist Onur Gencer yarın ilk kez hakim karşısına çıkıyor. İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşmayı çok sayıda kişinin takip etmesi bekleniyor. 

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan, HDP Meclis Grubu, MYK üyeleri, il ve ilçe yöneticileri duruşmayı takip edeceklerini duyururken; İstanbul, Ankara, Ege'deki iller başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir tarafından kadınlar, kadın örgütlerinin çağrısıyla Deniz Poyraz davasını takip etmek için İzmir'e gidecek.

HDP Basın bürosu tarafından yapılan bilgilendirmede, saldırının hedefinde olan HDP yarın görülecek ilk duruşmada dava sürecine kurumsal katılma talebinde bulunacak. HDP, olayı tek kişinin tekil saldırısı olarak yansıtmaya çalışılmasına karşı hukuksal mücadele vereceğini, davayı Onur Gencer ve  arkasındaki karanlık yapılara karşı bir mücadele süreci olarak ele alacak.