2 Ekim 2024 Çarşamba

HDP çete sürülerine pabuç bırakmayacak

HDP Yüreğir İlçe Örgütü'ne yönelik faşist saldırıya tepki gösteren HDP İzmir İl Örgütü, halkların eşitlik mücadelesini yükselteceklerini vurguladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, HDP Yüreğir İlçe Örgütü'ne yönelik faşist saldırıya karşı Alsancak'ta eylem yaptı. Türkan Saylan Kültür Merkezi önündeki eyleme HDP İzmir İl Eşbaşkanları Berna Çelik ve Vedat Çınar Altan da katıldı.

"HDP susturulamaz, baskılar, saldırılar bizleri yıldıramaz" pankartının açıldığı eylemde HDP İzmir İl Eşbaşkanı Vedat Çınar Altan açıklama yaptı.

'ÇETE SÜRÜLERİNE PABUÇ BIRAKMAYACAĞIZ'
İktidarın HDP'yi hedef göstermesi sonucu saldıranların devam ettiğini kaydeden Altan, Kobanê kumpas davası, HDP kapatma davası, İzmir il örgütüne yönelik saldırıda katledilen Deniz Poyraz'ı ve HDP İstanbul Bahçelievler ilçe binasına yönelik gerçekleşen saldırıyı hatırlattı. Altan, "İlçe binamıza düzenlenen saldırıda binanın balkonuna patlayıcı madde atılmasından kaynaklı yangın çıkmış, saldırıdan sonra ilçe binamıza gelen partililerimizin müdahalesi sonucu yangın söndürülmüştür" dedi.

Saldırıların iktidarın düşman siyasetinden bağımsız olmadığının altını çizen Altan, Deniz Poyraz'ın katili tetikçi Onur Gencer'in arkasındaki örgütlü güce dikkat çekti. Altan, "Bizler, Deniz Poyraz'ın yoldaşları olarak buradan bir kez daha uyarıyoruz; partimiz HDP, ne düşmanlık ikliminden rol çıkaranlara, ne de bilinçli bir şekilde organize edilen örgütlü çete sürülerine pabuç bırakacak bir parti değildir" ifadelerini kullandı.

'MUTLAKA KAZANACAĞIZ' 
Tüm demokrasi güçlerine saldırılara karşı HDP ile yan yana durma ve birlikte mücadele etme çağrısı yapan Altan, faşizme karşı halkların eşitlik mücadelesini yükseltmeye devam edeceklerini ve mutlaka kazanacaklarını vurguladı.

Eyleme, HDP bileşenlerinin yanı sıra, HDK, Halkevleri, TÖP, Halkevleri, Yeni Demokrat Gençlik ve Partizan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda örgüt katıldı.