3 Ekim 2024 Perşembe

HDP, ATV'yi RTÜK'e şikayet etti, savcılığa suç duyurusunda bulundu

HDP Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç, yandaş ATV kanalı hakkında RTÜK'e şikayet etti ve savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Yandaş ATV televizyonu, 12 Aralık 2020 tarihli ana haber bülteninde yer alan "Kapatma Tartışması" başlıklı haberde HDP amblemini değiştirerek yapraklar ve yıldızlar yerine el bombaları ve mermiler yerleştirdi. Bununla da yetinmeyen ATV, sanki HDP kapatılmış gibi bir izlenim vererek logonun üzerine kapatma mührü yerleştirdi.

Konuya ilişkin açıklama yapan HDP, partinin amblemi, gövdesi iki adet mor elden oluşan, yeşil yapraklar ile çeşitli yıldızlar olan ve toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir ağaç tasviri olduğunu belirtti.

Açıklamada, "Genel seçimlerde 6 milyon oy alan, Türkiye'nin üçüncü büyük partisi HDP'nin logosunu şiddet/ölüm materyalleriyle tasvir etmek bir yayıncılık faaliyeti olamaz. Kuruluş bu yayınıyla HDP'yi ve seçmenlerini açıkça hedef göstermiş, yayıncılık adı altında nefret suçu işlemiştir" diye kaydedildi.

HDP Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç, ATV yayınına ilişkin RTÜK'e başvurdu, gerekli yaptırımların uygulanmasını talep etti. Ayrıca HDP, ATV kanalı hakkında suç duyurusunda da bulundu.