21 Eylül 2024 Cumartesi

HDP: AKP-MHP koalisyonu gözaltılarla yerel seçim startı verdi

Diyarbakır merkezli ve sekiz ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 151 siyasetçi, aktivist ve gazetecinin gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yapan HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran, "AKP-MHP koalisyonu, kapıları kırıp, insanların başlarına silah dayayarak yerel seçim startını verdi" dedi.
HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Diyarbakır merkezli ve sekiz ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 151 siyasetçi, aktivist ve gazetecinin gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yaptı.
 
Başaran, "7 Haziran 2015, 1 Kasım 2015 ve 24 Haziran 2018 seçimlerinde HDP'nin almış olduğu milyonlarca oyu hazmedemeyen, son üç yılını partimizi meşru siyaset zemininin, demokratik siyaset alanının ve parlamentonun dışına itmek için harcayan AKP-MHP koalisyonu, gece yarısı operasyonları ile rejimini güçlendirmeye, faşizmi kurumsallaştırmaya çalışmaktadır" dedi.
 
Bu kirli ittifakın, yerel seçimlere giderken, FETÖ'cü hakim ve savcıların başlattığı operasyonları kendi mirası haline getirerek, uydurma suçlamalar ile siyasi bir soykırım yapma çabasını sürdürdüğünü belirten Başaran, "2009 yılından bu yana haydutvari bir operasyonu kendi çıkarları için devam ettiren AKP iktidarı, halkın gözünde kaybettiği itibarı gözaltı ve tutuklamalar gerçekleştirerek geri kazanma hevesindedir. Kapıları haydutlar ve hırsızlar kırar, gazetecilere ve siyasetçilere silahı yalnızca acizler doğrultur" diye kaydetti.
 
Başaran açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:
"Evrensel gerçeklerde, hak ve özgürlüklerden bihaber olan bu kirli ittifaka tekrar hatırlatmak isteriz ki; sizin savcınızın, hakiminizin hukuksuzluklarından, polisinizin baskılarından korkmuyoruz. Gözaltına aldığınız, tutukladığınız kişiler bir gün sizler için de gerekli olacak adalet, barış ve eşitliğin savunucusudurlar. 
 
"Gözaltına aldığınız insanları derhal serbest bırakın ve başarısız olmaya mahkum bu haydutvari operasyonlarınıza bir an önce son verin."