2 Ekim 2024 Çarşamba

HBDH'nin 7. mücadele yılı Almanya ve Avusturya'da kutlandı

HBDH'nin Almanya ve Avusturya'da yapılan kuruluş yıldönümü kutlama etkinliklerinde KBDH Genel Konsey üyesi Sarya ve HBDH Yürütme Konseyi üyesi Yoldaş'ın görüntülü mesajları yayımlandı. Etkinliklerde faşizmi yenmek için birleşik mücadele büyütmenin önemine vurgu yapıldı.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi'nin (HBDH) 7. mücadele yılına girişi Almanya ve Avusturya'da kutlandı.

Almanya'nın Hamburg kentinde HBDH'nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla panel düzenlendi. Birleşik mücadele ölümsüzleşenler için saygı duruşuyla başlayan panelde Kadınların Birleşik Devrim Hareketi (KBDH) Genel Konsey üyesi Hevi Sarya ve HBDH Yürütme Konseyi üyesi Tekin Yoldaş'ın görüntülü mesajları yayımlandı.

Ardından konuşma yapan HBDH Avrupa temsilcisi, 12 Mart Gazi katliamında ölümsüzleşenleri andı, "12 Mart Türkiye ve Kürdistan devriminin gerçekleşmesi için kurulan Birleşik mücadelenin de tarihidir. Kutluyoruz" dedi.

Türkiye ve Kürdistan'daki gelişmelere ve çöktürme planı saldırılarına değinen HBDH temsilcisi, "Bunda başarılı olamadılar. 2016 yılında devrimcilere ve Kürt özgürlük hareketine karşı siyasi soykırım operasyonu başlattılar, yine başaramadılar. Bu planları ve kurmaya çalıştıkları korku imparatorluğu, gerek özgür alanlarda gerek kentlerde direnenler sayesinde boşa çıkarıldı" diye konuştu. HBDH temsilcisi, Garê, Avaşîn ve Metîna'ya yönelik saldırılara ve gerillanın direnişine de değindi.

Türkiye'deki hapishanelerde devrimciler ve Kürt yurtseverlerine yönelik saldırılara dikkat çeken HBDH Avrupa temsilcisi, 18 Mart Uluslararası Politik Tutsaklarla Dayanışma Günü'nde devrimci tutsaklarla dayanışma içinde olma çağrısında bulundu.

Yaşanan işçi direnişler, fabrika işgalleri, fiili grevlere de değinen HBDH temsilcisi, "Faşist diktatörlüğe karşı süren devrim mücadelesi birçok olanak ortaya çıkarıyor. Örneğin kurulan Birleşik İşçi Hareketi (BİH), Newroz ittifakı, Kadın örgütlerinin birlikte mücadelesi, ekoloji hareketinin işçi ve emekçilerle birleşmesi ve HDK-HDP birleşik mücadele olanağıdır" diye konuştu.

8 Mart'taki güçlü sokağa çıkışı Newroz ve 1 Mayıs alanlarına taşıyacaklarını kaydeden HBDH temsilcisi, "Faşizmi yıkalım özgürlüğü kazanalım şiarıyla mücadeleyi zafere ulaştıracağız" diye vurguladı.

Panel soru ve cevaplardan sonra sanatçı Jiyan Arjin'in ezgileriyle sona erdi.

INNSBRUCK'TA HBDH'NİN 7. YILI KUTLANDI
Avusturya'nın Innsbruck kentinde de HBDH'nin 7. mücadele yılına giriyor olmasına ilişkin kutlama yapıldı. Saygı duruşunun ardından yapılan konuşmada Gazi direnişinde yaşamını yitirenler anıldı.

HBDH'nin 6 yıllık mücadelesi sürecinin anlatıldığı etkinlikte KBDH Genel Konsey üyesi Hevi Sarya ve HBDH Yürütme Konseyi üyesi Tekin Yoldaş'ın görüntülü mesajları ile 2021 yılındaki savaş bilançosu ve eylem görüntülerinin yer aldığı videolar yayınlandı.

HBDH temsilcisi yaptığı konuşmada, birleşik devrim hareketinin Ortadoğu'da faşizme karşı güçlü bir mevzi olduğu ve bunun büyütülmesi gerektiğine vurgu yaptı. HBDH'nin Avrupa'da daha çok sahiplenilmesi gerektiğine değinen temsilci, "Birleşik mücadele ile faşizm yıkılacaktır" dedi. Etkinlik soru cevap bölümünün ardından sona erdi.