6 Ekim 2024 Pazar

HBDH'dan işbirlikçi Ömer Aydın'ın aracına sabotaj eylemi

HBDH, Mardin Artuklu Kotek mahallesinde gerilla alanlarına dönük ajan faaliyeti yürüten Ömer Aydın adlı işbirlikçiye ait araca gerçekleştirilen sabotaj eylemini üstlendi. 

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Kürdistan Sinan Güneş Milisleri, Sinan Dersim Devrimci İntikam Hamlesi kapsamında 28 Nisan 2021 günü 03.00 sıralarında Mardin Artuklu Kotek mahallesinde gerilla alanlarına dönük ajan faaliyeti yürüten Ömer Aydın adlı işbirlikçiye ait araca sabotaj eylemi gerçekleştirdiğini duyurdu.

HBDH eyleme ilişkin yaptığı açıklamada, "Ömer Aydın adlı unsur faşist devletin bütün kirliliklerini Kürdistan da meşrulaştırmak için canla başla çalışan ve gerilla alanlarına yönelik düşmana istihbarat veren bunu yaparken de kendini halk içerisinde kamufle etmeye çalışan bir özel savaş elemanıdır. Eylemimizin ardından Ömer Aydın adlı unsur yoğun polis ve asker koruması altında ikamet ettiği yerden tahliye edilmiştir" denildi.

Açıklamada, gerçekleştirilen eylemin 29 Nisan 2020 günü Kars'da ölümsüzleşen HBDH ve MLKP savaşçısı Sinan Güneş (Sefkan Bulut) anısına gerçekleştirildiği belirtildi.