2 Ekim 2024 Çarşamba

HBDH Şervan Can Güder Milisleri'nden BİM depolarına sabotaj eylemi

HBDH Şervan Can Güder Milisleri, sömürü düzenine karşı direnen işçileri aşağılayan, polis saldırısına uğratan ve onlara kölelik düzeni dayatan Yemeksepeti, Migros ve BİM patronlarını uyardı. BİM depolarına yönelik eylem yaptıklarını duyuran HBDH Şervan Can Güder Milisleri, "Bu eylemimizle zindanda katledilen Şervan Can Güder'i, Newroz Şehitlerini ve Ulusal Kahramanlık Haftası Şehitlerini saygıyla anıyoruz" dedi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Şervan Can Güder Milisleri, 23 Mart 2022 akşamı Bim Market'e ait Arnavutköy deposuna eylem düzenledi. HBDH Şervan Can Güder Milisleri, eski Edirne asfaltı caddesinde bulunan BİM Markete ait depoya gerçekleştirilen sabotaj eylemi sonrası büyük maddi hasar oluştuğunu duyurdu. 

'KÖLELİK DÜZENİ DAYATAN PATRONLARI UYARIYORUZ'
HBDH Şervan Can Güder Milisleri'nin eyleme ilişkin açıklamalarında şu ifadeler yer aldı: "Newroz alanlarında Kürt halkının ve Türkiye emekçilerinin birlikte yaktığı özgürlük ateşi 1 Mayıs'a giderken sömürüyü hedef aldı. Migros, BİM, Yemeksepeti, inşaat işçileri ve onlarca işçi direnişi patronların sömürü düzenine karşı ayakta. Bu direnişlere karşı işçileri aşağılayan, polis saldırısına uğratan, onlara kölelik düzeni dayatan patronları uyarıyoruz.

'İŞÇİLER BİRLEŞİK MÜCADELE İLE SÖMÜRÜ İKTİDARINI KÜLE ÇEVİREBİLİR'
HBDH'ın hedefindesiniz. İşçilerin emeklerini sömürerek elde ettiğiniz servetinizi bir gecede küle çevireceğiz. İşçilerin, emekçilerin kurtuluşu ezilen Kürt halkı ile birleşik mücadeleden geçmektedir. Daha dün milyonları bulan Kürt halkı Newroz meydanlarında sömürgeciliği nasıl paçavraya çevirdiyse, bugün işçiler, emekçiler birleşik mücadele ile sömürü iktidarını küle çevirebilir.

'ULUSAL KAHRAMANLIK ŞEHİTLERİNİ SAYGIYLA ANIYORUZ'
Milislerimiz bu eylemle Newroz ateşini daha da gürleştirmiştir. Birleşik baharımız yakındır. Birleşik baharımız işçileri sömüren patronlardan, zindanlarda devrimcileri ve Kürt halkının evlatlarını katleden devletten hesap sormaya devam edecektir. Faşizmin, sömürü sınıfı patronların ve sömürgeciliğin anladığı dil budur. Bu eylemimizle zindanda katledilen Şervan Can Güder'i, Newroz Şehitlerini ve Ulusal Kahramanlık Haftası Şehitlerini saygıyla anıyoruz."