7 Eylül 2024 Cumartesi

HBDH milisleri işgal saldırılarına karşı Gebze'de bir fabrikayı ateşe verdi

HBDH Ulaş Bardakçı Milisleri, Gebze'de bir geri dönüşüm fabrikasını ateşe verdiklerini duyurdu. Açıklamada, "Bizler, birleşik devrimin neferleri; dağlarda gerillamız, şehirlerde milislerimiz, zindanlarda yoldaşlarımızla faşizme boyun eğdiriyoruz" denildi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Ulaş Bardakçı Milisleri, Gebze'nin Pelitli köyünde bir fabrikayı ateşe verdiklerini açıkladı.

Güney Kürdistan'a yönelik işgal saldırılarına karşı gerçekleştirilen eylemin 24 Temmuz günü 15.00 sularında gerçekleştirildiği duyurulan açıklamada, "Yaşadığı ekonomik krizleri unutturmak, sömürüyü meşrulaştırmak için Kürdistan'daki işgal saldırılarına hız veren Erdoğan ve faşist blok, kullandığı kimyasal ve yasaklı silahlarla hızlı sonuç alıp siyasette eline koz geçirmeye çalışmaktadır. Çöküş sürecine giren AKP-MHP faşizmi özellikle Başûrê Kürdistan'ı hedef almaktadır. Yerli işbirlikçisi KDP ile kuşatma ve yıldırma sürecine giren faşizm, özgürlük gerillalarının direnişi karşısında çaresiz duruma düşmüş, paniklemiştir" denildi.

S, Y  tipi gibi yeni tip hapishanelerle tecridin artırılmasının kirli savaş politikalarının bir parçası olduğuna işaret edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bizler, birleşik devrimin neferleri olarak her alanda faşizme karşı mücadele ediyor, korkulu rüyaları olmaya devam ediyoruz. Dağlarda gerillamız, şehirlerde milislerimiz, zindanlarda yoldaşlarımızla faşizme boyun eğdiriyoruz.
"Tüm halkımıza çağrımızdır; birleşik devrim saflarında örgütlenin! Faşizmden hesap sorun! Gençliğin halay çekmesini bile engelleyen faşizme karşı, HBDH saflarında özgürlük halayına duralım. Yaşasın HBDH! Faşizmi yıkacağız, özgürlüğü kazanacağız!"