2 Ekim 2024 Çarşamba

HBDH milisleri Ensar Vakfı ve özel harekat polislerine eylem düzenledi

HBDH milisleri İstanbul ve Diyarbakır'da eylemler yaptı. İstanbul Üsküdar Sultantepe'de bulunan Ensar Vakfı şubesine gerçekleştirilen eyleme ilişkin açıklamada "Ensar'ı küle çevirdik" denildi. Milisler Diyarbakır'da da özel harekat polislerine eylem düzenledi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) milisleri İstanbul ve Diyarbakır'da eylemler gerçekleştirdi.

İstanbul Üsküdar'da Sultantepe'de bulunan Ensar Vakfı'na 11 Mart gecesi eylem düzenlediklerini duyuran HBDH Ulaş Adalı Milisleri, "Ensar'ı küle çevirdik" diye belirtti.

Ensar Vakfı'nın çocuk istismarından talana, faşist kadrolaşmadan cihatçı çetelere lojistik teminine kadar AKP-MHP faşizminin gerçek dünyası olduğu vurgulanan açıklamada, "Yüzlerce çocuğa sistematik cinsel saldırı gerçekleştiren bu kurum faşizmin aynasıdır. AKP-MHP faşizminin topluma vadettiği tek gerçek Ensar Vakıfları'nda yaşananlardır" denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Yedinci yılına giren birleşik devrim mücadelemiz bu faşist odaklarla hesaplaşmanın yegane adresidir. Çocuk katillerinden, çocuk istismarcılarına ve bunların çetebaşı Erdoğan ve yaveri Süleyman Soylu'yla hesaplaşacağız. Anaların feryadı, çocukların çığlığı mahşere kalmayacak, saray faşizminden hesap sorduk/soracağız.

"7. yılımızda buradayız. Meydan okuyoruz. Dağlardan kentlere her yerde faşizmle anladığı dilden konuşuyoruz.

"Denizlerin, Mahirlerin, İboların, Kemallerin yolu birleşik kavganın yoludur. HBDH'nin yıldönümü vesilesi ile ona öncülük eden, onun uğrunda can siper ölümsüzleşen öncülerimizi saygıyla anıyoruz. Buz kırıldı, yol açıldı. Zafer birleşik devrimin olacak."

HBDH MİLİSLERİ ÖZEL HAREKAT POLİSLERİNE EYLEM DÜZENLEDİ
HBDH Şehid Çiyager Milisleri de 11 Mart gecesi Diyarbakır'ın Sur İlçesi Melik Ahmet Caddesi'nde bulunan Çarşı Karakolu kontrol noktasına yakın bekletilen Ural Tipi zırhlı araca ve Ranger tipi özel harekat polislerinin kullandığı araca dönük 3 adet el bombası ile eylem gerçekleştirdi.

Eylemde özel harekat polislerinin yaralandığı birinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Eylemleriyle 12 Mart 1971 darbesi ve faşizme karşı savaşırken şehit düşen önderleri anan HBDH milisleri, "Mahirlerden ve şehitlerden aldığımız bu devrimci gelenek Amed surlarında şehit Çiyager'le devam etmektedir. Yine, Gazi katliamının yıldönümünde Gazi şehitlerini ve faşizme karşı aylarca direnen şehit Çiyager yoldaşları anıyoruz" diye kaydetti.

HBDH'nin kuruluş yıldönümünde faşizme karşı eylemlerini yükselteceklerini belirten milisler, "Halklarımızı özgürleştireceğiz" diyerek HBDH'nin kuruluş yıldönümünü selamladı.