3 Ekim 2024 Perşembe

HBDH Mersin'de polis otobüsüne yönelik eylemi üstlendi

HBDH, 27 Kasım'da Mersin'de çevik kuvvet polislerini taşıyan otobüse yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirdiğini açıkladı. 1 polisin öldüğü 4'ünün de yaralandığı olay basında trafik kazası olarak geçmişti.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH), Mersin'de 27 Kasım gecesi Mersin'de çevik kuvvet polislerini taşıyan otobüse yönelik eylem gerçekleştirdiğini açıkladı.

HBDH Yılmaz Dersim İntikam Milisleri tarafından yapılan eylemin, Mersin Kadın Hapishanesi'nde kadın tutsaklara yapılan sistematik işkenceye karşı ve PKK'nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirildiği kaydedildi.

Yapılan açıklamada, "27 Kasım'ı 28 Kasım'a bağlayan gece Mersin Tarsus'ta cezaevine tutuklu götürdükten sonra dönen Emniyet Müdürlüğüne bağlı çevik kuvvet polislerini taşıyan minibüse yönelik Şehit Yılmaz Dersim İntikam Milislerimiz tarafından sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Alifaki Mahallesi mevkiinde minibüse sabotaj eylemi düzenlenmiş, minibüs şarampolden yuvarlanmıştır. Eylem sonucunda Ömer Faruk Tekağaç isimli faşist polis öldürülmüş, en az dört polis de yaralanmıştır" denildi.

Eylemin, başta Tarsus Kadın Hapishanesi'nde tutsaklara yönelik sistematik işkenceye karşı yapıldığı belirtilen açıklamada, "Birleşik devrim milislerimizin bu eylemi ile aynı zamanda PKK'nin 43. mücadele yılını selamlıyor ve Kürdistan özgürlük mücadelesi yolunda başarılar diliyoruz."

İZMİR'DE SERDAR AKSOY'A AİT ŞİRKETE EYLEM
Öte yandan HDBH 30 Kasım günü de İzmir'in Menemen ilçesinde Serdar Aksoy'a ait şirkete yönelik eylem gerçekleştirdiği kaydedildi. Açıklamada, "Bu şirket binlerce işçiyi sömürmekte ve faşist rejim ile ortak hareket etmektedir. Milislerimizin gerçekleştirdiği eylem sonucunda birçok iş makinası ve otobüste ciddi maddi hasar oluşmuş ve küle dönmüştür. Havuz medyası her zaman olduğu gibi gerçekleri yansıtmamış ve sıradan bir olay gibi yansıtmıştır. Serdar Aksoy isimli şahıs ve yönettiği şirket halkımızı sömürdüğü ve ezdiği için hedefimiz olmuştur. 'Faşizmi yıkacağız, özgürlüğü kazanacağız' hamlesi kapsamında ne kadar kar patronu, faşist rejim destekçisi ve birleşik mücadelemizin karşıtı varsa hedefimiz olacaktır" denildi.