3 Ekim 2024 Perşembe

HBDH Kızılbaş Milisleri: Maraş'ta yaktığınız ateş 'ocaklarınıza' düşüyor

HBDH milisleri, Maraş katliamının yıldönümünde İstanbul'da eylem yaptı. Milisler, Maltepe'de park halindeki MHP bayraklarıyla donatılmış aracı ateşe verdi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Maraş katliamının yıldönümünde eylem yaptı. HBDH Kızılbaş Milisleri İstanbul Maltepe'de Derviş Bey Sitesi önünde park halindeki MHP bayraklarıyla donatılmış aracı ateşe verdi.

19-24 Aralık 1978 tarihinde Maraş'ta MİT tarafından organize edilen katliamda, MHP'nin tetikçilik yaptığını belirten HBDH milisleri, "MHP tüm devlet katliamlarının tetikçisi faşist terör örgütüdür. Bugün de yüzlerce kadın katliamcısı, tecavüz faili erkek MHP sembolleri ile poz vermekte, cihatçı çeteler safında tetikçilik yapmakta ve ülkede iktidarın ortağı olarak halklarımızın yaşadığı yoksulluğun ve zulmün sorumlusu olarak boy göstermektedir. Arabalarınıza astığınız, ellerinizde taşıdığınız MHP bayrakları adeta bu ülkede katliamın, tecavüzün, uyuşturucu tacirlerinin, mafya örgütlenmesinin imzası niteliğindedir. Bu imzayı taşıyanlar ayrım yapmaksızın faşizmin kolektif suçlarından sorumludur" diye belirtti.

Alevi halkına yönelik saldırıların devam ettiğini, evlerinin işaretlendiğini kaydeden HBDH milisleri yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Katliam korkusu altında bizi sindirmeye, asimile etmeye çalışanlar bilsin ki; geçmişte işlediğiniz her suçun ateşi artık 'ocaklarınıza' düşecek. Alevilerin özgürce yaşayacağı bir ülkenin yolu birleşik mücadele yoludur. Ezilen Kürt halkı ile Türkiye emekçi sınıfların birleşik devrimci savaşını yürüten HBDH'nin çatısı ezilen Alevi halkının da mücadele çatısıdır. HBDH Kızılbaş Milisleri olarak zalimlere karşı 'zülfikarları' kuşandığımızı  duyuruyoruz."

Alevi gençliğine çağrıda bulunan HBDH Kızılbaş milisleri, "Tüm Alevi gençliğe çağrımız; Mahirlerin, Denizlerin, İboların, Mazlumların yolunda Kürt gençliği ile Türkiye devrimci gençliğin ayağa kalktığı, faşistlerden hesap sorduğu milis güçlerine katılın" diye kaydetti.