6 Ekim 2024 Pazar

HBDH İşçi Adaleti Milisleri PTTBank'a eylem düzenledi

HBDH İşçi Adaleti Milisleri, 1 Mayıs dolayısıyla İstanbul Nurtepe'de bulunan PTTBank ATM'sini ateşe verdi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) İşçi Adaleti Milisleri, İstanbul'un Nurtepe ilçesinde bulunan PTTBank ATM'sini ateşe verdi.

1 Mayıs öncesi yapılan eyleme ilişkin açıklama yapan HBDH, "Her gün iş cinayetlerinde katledilen, sakat kalan, salgında ölüme gönderilen, maaşları gasp edilen, işten atılan, milyonlarca işçinin öfkesiyle konuşuyoruz. Bu sömürü düzenini yıkacağız. Bizden çaldıklarıyla servet sahibi olanlar, bizi yoksulluğa mahkum edenler, tefeci bankalar eliyle kanımızın son damlasını emerek işçileri intihara sürükleyenler bilsin ki artık bedenimizi değil saraylarınızı, bankalarınızı, villalarınızı ateşe vereceğiz. İşçiler için ekmek yoksa patronlar için huzur olmayacak" diye belirtti.

Salgında sömürünün, Kod-29 ile işten atmaların yasal, iş yerinde tacizin, polis ve patron şiddetinin serbest, 1 Mayıs'ın ise yasak olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Kendi iktidarları için çıkardıkları yasaları da, yasakları da tanımıyoruz. Tüm işçi ve emekçileri kendi adaletimizi, işçilerin adaletini kurmaya çağırıyoruz. Onların anladıkları dil eylemin dilidir. İş yerlerini işgal etmek, işten atılmalara, tacize karşı arabalarını, villalarını ateşe vermek, işçiye kaldırdıkları eli kırmak, asalak patron sınıfının anladığı tek dildir" denildi.

HBDH açıklamasında, 1 Mayıs'ta işçiler, emekçiler, kadınlar, ezilen Kürt halkı ve gençleri kol kola meydanlara, çürümüş düzenin taburesine son tekmeyi vurma çağrısı yapıldı.

HBDH İşçi Adaleti Milislerinin eylemine ilişkin açıklamada şunlar belirtildi: "Eylemimiz gücünü 27 Nisan'da "Dörtler" olarak ölümsüzleşen, işçilerin ve kadınların mücadelesini, Kürt halkının mücadelesi ile buluşturan Özge, Asiye, Cenk ve Yusufbaş'ın cüretinden alıyor. Yine 27 Nisan'da ölümsüzleşen Orhan Yılmazkaya ve HBDH Yürütme Kurulu üyesi Sinan Dersim'in anısı zafer sözümüzdür."