6 Ekim 2024 Pazar

HBDH Diyarbakır'da polis ve bekçilere eylem düzenledi

HBDH Kürdistan Sinan Dersim Milisleri Diyarbakır'ın İskender Paşa mahallesinde bulunan kayyum belediyesi ve kaymakamlığın korumalığını yapan polis ve bekçilere yönelik eylem düzenledi. Yaralılar olduğu öğrenildi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH), Diyarbakır'da polis ve bekçilere yönelik eylem gerçekleştirdiğini açıkladı.

HBDH Yürütme Komitesi üyesi Sinan Dersim adına başlatılan devrimci intikam hamlesi kapsamında gerçekleştirdikleri eylemde, kayyum belediyesi ve kaymakamlığın korumalığını yapan polis ve bekçilerden yaralananlar olduğu duyuruldu.

HBDH açıklamasında, "Faşist AKP-MHP faşizmi ne atadığı kayyumları ne kaymakamını ne de polisini, bekçisini koruyamıyor, güçlerimizin eylemleri karşısında çaresiz kalıyor. Her gün güçlendirdikleri binalar birleşik devrim mücadelemizin yaratıcılığı karşısında çöküyor. Aynı AKP-MHP faşist iktidarın çöktüğü gibi, Kürdistan'da özelleştirilen savaş iktidarı için yolun sonu görünüyor" denildi.

Halklara birleşik devrim mücadelesine katılma, antifaşist güçler içerisinde yer alma, faşizme karşı ayağa kalkmaya çağrısı yapılan açıklamada, "Biz yenersek, yıkılacaklar" ifadelerine yer verildi.