7 Eylül 2024 Cumartesi

HBDH Canfeda Soro Milisleri, Bursa'da üç fabrikayı ateşe verdi

HBDH Milisleri, Güney Kürdistan'da devam eden işgal saldırılarına karşı Bursa'da eylem yaptı. Canfeda Soro Milisleri, Yıldırım İlçesinde kağıt üretim fabrikası, geri dönüşüm tesisi ve tekstil fabrikasını ateşe verdi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Canfeda Soro Milisleri, 23 Temmuz günü sabah saat 09.00 sularında Bursa'nın Yıldırım ilçesi Çelebi Mehmet Mahallesinde bulunan kağıt üretim fabrikası, geri dönüşüm tesisi ve tekstil fabrikasına eylem düzenledi. Güney Kürdistan'a yönelik işgal saldırılarına karşı gerçekleştirilen eyleme ilişkin yapılan açıklamada, üç fabrikanın yandığı, büyük madde zarar oluştuğu bilgisi yer aldı.

Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve askeri sevkıyatın artırıldığı belirtilen açıklamada, "Gerillanın sarsılmaz direnişi ve savaş kabiliyeti karşısında yaşadığı başarısızlıkları ve verdiği kayıpları kamuoyundan gizleyen faşist TC devleti kirli savaş yöntemlerini devreye koyarak ve işbirlikçilerini yanına alarak saldırılarını sürdürmektedir" denildi.

Açıklamada son olarak şu ifadelere yer verildi: "Bizler, birleşik devrimin neferleri olarak gücümüzü haklılığımızdan, işgale ve faşizme karşı fedaice savaşan gerillanın direnişinden alıyoruz. Kürdistan'daki hiçbir saldırı cevapsız kalmayacak. Metropoller de hesap sormaya devam edeceğiz. Halkımıza ve gençlere çağrımızdır: Türk devlet faşizmini ve onun savaş ekonomisini besleyen kişi ve kurumları bulunduğunuz her yer de hedef alın! Yaşasın HBDH! Yaşasın birleşik devrimimiz! Faşizmi yıkacağız özgürlüğü kazanacağız!"