6 Ekim 2024 Pazar

HBDH, AKP'li Kılıç ailesine ait TIR'ı imha etti

HBDH Sinan Dersim Milisleri, AKP Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç ve karşı devrimci faaliyet yürüten Ali Kılıç'a ait TIR'ı içerisindeki yüküyle birlikte imha ettiğini duyurdu.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH), AKP Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç ve karşı devrimci faaliyet yürüten Ali Kılıç'a ait 47 AAY 78 plakalı içindeki yük maliyeti yüksek olan TIR Mardin/Derik Kızıltepe otoyolunda seyir halinde iken Sinan Dersim Milisleri tarafından durdurularak içindeki yükle birlikte imha edildiğini duyurdu.

29 Nisan günü gece saatleinde gerçekleştirilen eyleme ilişkin yapılan açıklamada, "HBDH Yürütme Komitesi üyesi Sinan Dersim adına başlatılan devrimci intikam hamlesi kapsamında gerçekleştirilen bu eylemde Kürdistan'da işbirlikçiliğin ve ajanlığın önünü açmaya çalışan, yozlaşmış ilişkileri örgütleyen AKP'li çete ailesi cezalandırılmıştır" denildi.

Açıklamada, "Türkiye'de sömürü, Kürdistan'da sömürgeci tezgahlarla oluşturdukları sermayeyi işbirlikçilik, ajanlık faaliyetlerine kullanan karşı devrimci faaliyetin örgütlenmesinde yer alan her kişi, kurum hedefimizdir. Her yerde, her gün bu devrim düşmanlarını vurmaya ve yok etmeye devam edeceğiz" diye belirtildi.