2 Ekim 2024 Çarşamba

Haydar Akın'ın göreve iade edilmesine tepki

Cinsiyet ayrımcı uygulamaları kamuoyunda tepki çektiği için açığa alınan ancak daha sonra göreve iade edilen Bursa Osmangazi Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın'ın aleni şekilde suç işlediğini kaydeden Eğitim Sen Ankara Şubeleri, Haydar Akın gibilere karşı mücadelenin süreceğini vurguladı. 

Kız ve erkek öğrencilerin ayrı oturması talimatı veren Bursa Osmangazi Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın'ın göreve iade edilmesine ilişkin Eğitim Sen Ankara Şubesi basın açıklaması yaptı. "Cinsiyet ayrımcı uygulamalara karşı laik ve bilimsel eğitimi savunuyoruz" şiarıyla düzenlenen açıklamada, Akın'ın aleni biçimde hukuka, çocuk haklarına, anayasanın en temel hükümlerine, laik ve bilimsel eğitime meydan okuması göz göre göre ödüllendirildiği belirtildi. 

Ortada ağır bir suç olduğunun altı çizilen açıklamada, "Türkiye'de Haydar Akın ve onun gibi cüretkar yöneticiler, cemaat ve tarikatlar ile onlara destek veren tüm örgütler, laik ve bilimsel eğitimi un ufak etmeye çalışmakta, dolayısıyla da açıkça anayasal suç işlemektedir" denildi. 

Eğitim Sen'in açıklaması şöyle devam etti: "Eğitim Sen olarak, devletin tüm imkânlarını ellerinde tutan ve güçlünün yasasını hukuk sanan herkese bir gerçeği hatırlatmak istiyoruz! Hepinizi tek tek, isim sisim, örgütsel hafızamıza kazıyor, er ya da geç hukuk önünde hesap vereceğiniz günleri getireceğimizi bilmenizi istiyoruz. Unutmayın ki, çocuklarımızı iğrenç fantezilerinizin nesnesi yapmanızı ve her çocuğun haklarıyla var olduğu gerçeğini yok saymanızı engellemek için tüm örgütlü gücümüzü seferber etmekten vazgeçmeyeceğiz. Haydar Akın ve onun gibilere karşı Türkiye'nin dört yanında okul okul, sınıf sınıf tüm eğitim sistemini mercek altında tutmaktaki kararlığımızı ve çocuklarımızı karanlığınıza teslim etmemekteki irademizi göreceksiniz. Bu ülkede yaşayan herkesin eşit değerde olduğu hakikatini sizlere öğreteceğiz."