3 Ekim 2024 Perşembe

Hasta tutsak Mahmut Konuk için tahliye çağrısı

OHAL kararnamesi ile işten atılan hasta tutsak Mahmut Konuk'un tahliye edilmesi gerektiğini belirten SES Eş Genel Başkanı Hüsnü Yıldırım, "Ortada ne bir dava ne de somut bir delil var" dedi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şubesi, İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi ve Düşünceye Özgürlük Girişimi, OHAL kararnamesi ile ihraç edilen hasta tutsak Mahmut Konuk'un yarın görülecek duruşması öncesi basın toplantısı düzenledi.

SES Ankara Şubesi'nde gerçekleşen basın toplantısında konuşan Düşünceye Özgürlük Girişimi üyesi Ramazan Gezgin, "Biz beraat talep etmiyoruz, Konuk serbest bırakılmalı ve bu dava yok hükmünde sayılmalıdır" dedi. Pandemi dönemi koşullarının göz önüne alınması gerektiğini söyleyen Gezgin, Konuk'un diyabet ve tansiyon hastası olduğunu ve bulunduğu yerlerde beslenmesine uygun besin bulamadığını, bunu talep ettiğinde ise kendisine adli cezalar verildiğini belirtti.

'DAVA YOK SOMUT DELİL YOK'
Pandemi döneminde sağlık emekçilerine ihtiyacın had safhada olduğunu vurgulayan SES Eş Genel Başkanı Hüsnü Yıldırım ise Konuk gibi KHK'yle işinden edilen sağlık emekçilerinin görevlerine iade edilmesi gerektiğini söyledi. Konuk'un tutuklanmasının kabul edilir olmadığını belirten Yıldırım, "Ortada ne bir dava ne de somut bir delil vardır. Konuk kronik hastalıkları olan bir arkadaşımız o yüzden bir an önce bu haksız hukuksuz yargılanma bitmeli ve arkadaşımız serbest bırakılmalıdır" diye konuştu.

Konuk'un gerçekleştirdiği tüm eylemlerin mevcut hukuksal çerçeve içerisinde gerçekleştiğini söyleyen Avukat Mert Ekinci ise "Konuk'un gerçekleştirdiği eylemler sendikal kararlar doğrultusunda alınmış olmasına karşın yapılan operasyonlar muhalefeti susturma adına yapılmıştır" şeklinde konuştu.

TAHLİYE ÇAĞRISI
Son olarak söz alan SES Ankara Şube Sekreteri Yüksel Derici ise "Yapılacak duruşmada hakkında haksız hukuksuz iddiaların tümü Konuk'un KHK ile işinden ihracı sonrası başlattığı ve Anayasal hak olan eylem ve etkinliklerden ibarettir. Konuk ve KHK'lı arkadaşlarımızın önce işlerinden daha sonra ise direnişlerini engellemek amacıyla özgürlüklerinin gasp edilmesi hukuki bir dayanağının olmadığını bilmekteyiz. Bir an önce işyeri temsilcimiz Konuk'un serbest bırakılması ve tüm KHK'lı arkadaşlarımızın işe iadesini bekliyoruz" dedi.