4 Ekim 2024 Cuma

Hasta tutsak Aziz Tufan'ın serbest bırakılması istendi

Hasta tutsak Tufan için düzenlenen 508. F Oturması'nda, Acettin Tufan şahsında hasta tutsakların derhal tahliye edilmesini ve tedavilerinin önündeki engellerin kaldırılmasını istedi. 

Hasta tutsakların durumuna dikkat çekmek ve tedavilerinin önündeki engellerin kaldırılarak derhal tahliye edilmesi için düzenlenen F Oturması'nın 508. haftasında, hasta tutsak  Aziz Tufan'ın durumu paylaşıldı. 

Basın metnini okuyan Mehmet Acettin, Diyarbakır 1 Nolu Hapishanesi'nde tutulan 29 yaşındaki 5 yılık tutsağın vertigo hastası olup, ağır mide ve bağırsak rahatsızlıkları yaşadığını söyledi. Hapishane koşullarının her geçen gün daha da ağırlaşmasına neden olduğunu söyleyen Acettin, sık sık hastaneye gitmesi gereken Tufan'ın pandemi sürecinde tek kişilik hücrede 73 gün karantinada tutulduğunu, ailesi ile dahi görüşememesinden kaynaklı psikolojik sorunlar yaşadığını belirtti.

Diyarbakır Barosunda devam etmekte olan "Adalet Nöbeti" eylemine katılarak, oğlunun ölmemesi için sesini duyurmaya çalışan Aziz Tufan'ın annesinin komisyona yaptığı başvuruda, "Hapishanede kalamaz durumunda ve raporları olan arkadaşları dahi tahliye edilmiyorlar. Bu nöbette hasta mahpusların sesini duyurmak istiyoruz. Tam teşekküllü uzman hekimlerin olduğu hastaneden alacakları raporların da geçerli olmasını istiyoruz. Bir araya gelerek çocuklarımıza destek verelim, onların biran önce sağlıklarına kavuşması için ne gerekiyorsa onu yapalım. Onlara siyasi görüşü ve kimliklerine göre davranıyorlar, ayrımcı davranıyorlar. Çocuklarımızı düşman gözüyle görüyorlar, tahliyeleri engellemeye çalışılıyor. Corona salgını ve yeni coronavirüsler ortaya çıkarken çocuklarımızın yaşamından endişe duyuyoruz. Sağlıklı beslenemiyorlar, yemek yetersiz. Besleyici, enerji verecek yiyecekler yemedikleri için içerideki çocuklarımız zayıf kalmış, sağlıksızlar. Açık görüş dedikleri şey aslında yarım saatlik bir kısa görüşme. O da belli bir mesafe, görüşme masasında temas, tokalaşmak ve sarılmak, öpmek gibi bir temas istemiyorlar. Dolayısıyla çok uzak şehirlerden çocuklarını görmeye gitmek çok zahmetli bir yolculuk ve jandarma gardiyan aramaları ve temasları olurken içeride çocuklarımıza dokunamamak kapalı görüşten farkı olmaz. Onun için ben ve benim gibi düşünen aileler görüşe gitmeyeceklerini söylüyorlar, ben de gitmeyeceğim" sözlerini aktaran Acettin, Aziz Tufan ve şahsında tüm hasta, yaşlı, engelli, çocuk ve çocuklu kadın tutsakların serbest bırakılmasını istedi.