3 Ekim 2024 Perşembe

Hapishanelerde açlık grevi 11. gününde: 3. ekip devraldı

İmralı Hapishanesi'ndeki tecrit uygulamalarına karşı başlatılan açlık grevi öylemini 3. grup devraldı. Eylemi devralan yeni tutsakların arasına DBP eski Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel de bulunuyor.

İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Hapishanesi'nde tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik ağırlaştırılmış tecrit uygulamasına karşı 27 Kasım'da tüm hapishanelerde süresiz-dönüşümlü açlık grevi eylemi başladı. 11. gününe giren eylemi 3. grup devraldı.

Tarsus 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi'nde tutuklu olan Mehmet Abay ve Vedat Bektaş, dönüşümlü olarak sürdürdükleri eylemi tutuklulardan Veysi Denizhan ve Serhat Borak'a devretti.

'DİRENİŞİ ZAFERLE TAÇLANDIRACAĞIZ'
Açlık grevine başlayan tutsaklar, aileleri aracılığı ile kamuoyuna "İnsanlık dışı tecridi direnişle kırmaya kararlıyız. Sonuna kadar direneceğimizi bir kez daha yineliyoruz. 14 Temmuz ölüm orucu ruhuyla mücadele sahip çıkmak ve bu direniş ruhunu zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz. Direniş ve hakikat kazanacaktır" mesajı gönderdi.

SEBAHAT TUNCEL DE AÇLIK GREVİNDE
Kocaeli Kandıra 1 Nolu F Tipi Hapishanesi'nde tutuklu olan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eski Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel de 3. grupta yer alıyor. 

Aynı hapishanede tutuklu olan HDP önceki dönem Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, 27 Kasım başlatılan eylemin ilk grubunda yer almıştı. Eyleme katılacağını açıklamasının ardından Demirel ile aynı hapishanede bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, DBP eski Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Eşbaşkanı Gülten Kışanak, HDP eski milletvekilleri Gülser Yıldırım, Aysel Tuğluk, Dersim Belediyesi eski eşbaşkanları Nurhayat Altun ve Edibe Şahin'in koğuşlarına baskın düzenlenmiş, kalem ve kitaplar dahil yazılı tüm materyallere el konulmuştu.

El konulan materyaller arasında Tuncel'in açlık grevine başlamasına dair yazdığı dilekçe de yer alıyor. Tuncel'in dilekçesinde PKK Lideri Öcalan'ın tutulduğu İmralı Hapishanesi'ne nakledilme talebinde bulunduğu öğrenilmişti.