2 Ekim 2024 Çarşamba

Halkevleri'nden üç bakanlık önünde eylem: İnsanca yaşamak istiyoruz

Halkevleri üyeleri, güvenceli çalışma ve insanca yaşama hakkı için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önünde eşzamanlı eylem gerçekleştirdi. Sağlık Bakanlığı önündeki eylemde dört Halkevci gözaltına alındı.

Halkevleri üyeleri, güvenceli çalışma ve insanca yaşama hakkı için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önünde eşzamanlı eylem gerçekleştirdi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önündeki eylemde konuşan Halkevleri Genel Başkanı Nebiye Merttürk, "İşte kadınların ve işçilerin katili burada. Daha geçtiğimiz yıl 474 kadın, 1136 işçi katledildi. Bugün önünde bulunduğumuz bakanlık, kadın katili erkeklerin ve işçi katili patronların ortağıdır. Pandemi koşullarında ölümle burun buruna işlerine gitmek zorunda kalan işçiler, polisi aradığında pandemi bahanesiyle korunmayan kadınların katilidir bu bakanlık" dedi.

Sağlık Bakanlığı önündeki eylemde Halkevleri Genel Sekreteri Mustafa Eberliköse konuştu. Bakanlığın pandemi sürecini yanlış yürüttüğünü belirten Eberliköse, "Salgını önce neoliberal ekonominin korunmasını temel alarak yönetiyor. Bunun doğrudan bir sonucu olarak salgın bir işçi sınıfı hastalığı haline geldi" dedi.

Ardından açıklamayı engellemeye çalışan polisler, dört Halkevciyi gözaltına aldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önünde yapılan eylemde ise güvenliklerin engellemelerine rağmen açıklama yapan Halkevciler, "Biz havamız, suyumuz, toprağımız için direniyoruz. Bu ülkede ranta, yağmaya, talana izin vermeyeceğiz" dedi.