19 Eylül 2024 Perşembe

Haber-Sen: Tevfik Bulut yalnız değildir

Haber-Sen, PTT'de usulsüz uygulamalara karşı çıktığı için Çanakkale'den Edirne'ye sürgün edilen üyeleri Tevfik Bulut'un yanında olduğunu vurgulayarak, PTT yöneticilerine "Bu yanlıştan bir an önce dönün" çağrısı yaptı.

Çanakkale'nin Çan ilçesinde PTT Merkez Müdürlüğü'nde gişe görevlisi olan Haber-Sen üyesi Tevfik Bulut, içi boş bir soruşturma dosyasıyla disiplin cezası aldı ve ardından Edirne'nin İpsala ilçesine sürgün edildi.

Bulut'un disiplin cezası ve sürgün edilmesi PTT önünde KESK'e bağlı Haber-Sen tarafından protesto edildi. "Sürgün insanlık suçudur, Tevfik Bulut yalnız değildir" pankartı açılan eylemde basın metnini Deniz Salmanlı okudu. PTT yönetiminin kendilerine biat etmeyen emekçileri susturmak için sürgün uygulamasına devam ettiğini söyleyen Salmanlı, yaptıkları eylemlerin soruşturma ve cezalandırma konusu yapıldığını kaydetti.

Üyeleri Tevfik Bulut hakkında, şahit olduğu usulsüzlükleri yazılı olarak bildirdiği ve dayatmalara karşı geldiği için çeşitli bahanelerle soruşturma başlatıldığını belirten Salmanlı, "İşyerinde çalışanların ifadesi alınmadan, kamera kayıtları incelenmeden, yangından mal kaçırır gibi, sözlü savunmasını alıp, belirlenmiş cezayı vermeye çalıştılar. Tamamen kanaate dayalı bir karar ile önce disiplin cezası verdiler ardından Edirne/İpsala'ya sürgün ettiler. Bu usulsüz yer değiştirmeyi, hukuksuz verilmiş cezayı buradan tüm kamuoyuna açıklıyoruz" dedi.

'TEK SUÇU USULSÜZLÜKLERE KARŞI ÇIKMAK'
Tevfik Bulut'un tek "suçunun" liyakatsiz yöneticilerin keyfi ve usulsüz uygulamalarına karşı çıkmak olduğunu vurgulayan Salmanlı, şöyle devam etti: "Gişede görevli olmasına rağmen, usulsüzce iş yeri mahali dışında E-Devlet şifresi vermeye zorlandı. İşlem sonunda da bunun yönetmeliklere aykırı olduğunu, amirine yazılı olarak bildirdi. Müdürü bunun üzerine herkesin önünde arkadaşımızı insan onuruna yakışmayan şekilde azarladı. Soruyoruz! Tevfik Bulut, yerine
getirdiği emirin usulsüz olduğunu yazılı bildirmek istediği için mi suçlu?"

Tevfik Bulut'un usulsüz kabul işlemlerine, desi ve ağırlıkların ezberden doldurulmasına, seçim döneminde iktidar ortağı bir partinin amblemini taşıyan eşantiyonların dağıtılmasına karşı çıktığı için Bulut'un ardı arkası kesilmeyen cezalarla karşı karşıya kaldığını vurgulayan Salmanlı, hiçbir baskı ve sindirme politikasının kararlı mücadelelerini engelleyemeyeceğini dile getirdi.

'BU YANLIŞTAN BİR AN ÖNCE DÖNÜN'
Salmanlı, şöyle devam etti: "Bizler çok iyi biliyoruz ki; bu haksız ve hukuksuz ceza uygulamalar, sürgünler siyasi iktidarın; emekçilerin mücadelesinden duyduğu rahatsızlığın sonucudur. Sendikal tarihimiz boyunca iktidarların ve onların kuklası kurumlardaki yöneticilerin hukuksuzluklarına, baskı politikalarına boyun eğmeyen bir geleneğin mirasını onurla sürdürüyoruz. Dün olduğu gibi bugün de baskılara, ihraçlara, sürgünlere teslim olmadık, olmayacağız. Sözümüzü söylemekten asla geri adım atmayacağız. PTT yöneticilerini uyarıyoruz, bu yanlıştan bir an önce dönün."