4 Ekim 2024 Cuma

Gülistan'ı bulmayan yetkililer, gündeme getirilmesinden rahatsız oldu

5 Ocak 2020'den bu yana Dersim'de kaybolan Gülistan Doku hala  bulunamazken, gazetecilere "Gülistan'a ne oldu" sorusu yasaklandı. 

Kameralarla dolu ve "güvenlik" adı altında asker ve jandarma konuşlandırılan Dersim'de 5 Ocak 2020 tarihinde kaybolan üniversite öğrencisi Gülistan Doku hala bulunamadı. Gülistan yetkililer tarafından göstermelik aranırken, baş şüpheli Zaynal Abarakov'un şimdiye kadar kapsamlı ifadesine başvurulmadı. 

Ancak Gülistan'ı soran ve bulunması için mücadele eden ailesi ve kadın örgütleri ise gözaltı, tutuklama ve işkence tehdidine maruz kaldı. 

Öte yandan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün geçen hafta Dersim ziyareti sırasında, Valilik Özel Kalem Müdür Vekili Umut Ömer Karaduman'ın gazetecilere "Gülistan Doku'yu sormayın" dediği öğrenildi.

Dersim'de bir gazetecinin Valilik Özel Kalem Müdürü tarafından arandığı, gazetecinin "Gülistan Doku'yu soracağım" dedikten sonra ise Bakan'ın toplantısının basına kapatıldığı belirtildi.

Gülistan Doku'nun ablası Aygül Doku, sosyal medya hesabından "Gülistan Doku'ya ne oldu" sorusunun yasaklanmasına tepki gösterdi. Doku, "Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 718 gündür Gülistan'ın sır olduğu kente geliyor ve  Valilik Özel Kalem Müdür Vekili Umut Ömer Karaduman gazetecileri arayarak Gülistan Doku'yu Bakana sormayacaksın, diyor. Gülistan Doku'ya ne oldu? Neden korkuyorsunuz hepiniz?" diye sordu.