21 Eylül 2024 Cumartesi

'Gözaltındaki Halkevi yöneticileri serbest bırakılsın'

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Acar Başaran, dün Ankara'da gözaltına alınan Halkevi yöneticilerinin derhal serbest bırakılmasını istedi.
HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Acar Başaran, dün Ankara'da gözaltına alınan Halkevi yöneticileri ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.
 
Halkevleri’nin Ankara’daki 4 şube başkanının ev baskınları ile gözaltına alındığını hatırlatan Başaran, "Soruşturmaya konu olan suçlamalara dair, halen bir bilginin ve belgenin paylaşılmamış olması, bu sürecin de bütünüyle politik olduğunu kanıtlar niteliktedir" dedi.
  
"AKP iktidarının Halkevleri’ne yönelik bu saldırısı, demokratik muhalefeti tasfiye girişiminin bir parçasıdır" diyen Başaran, açıklamasında şunları belirtti: "Halkevleri yalnız değildir. Ardında Türkiye halklarının ve demokratik kamuoyunun, vicdanlı insanların  desteği vardır. Hukuksuz ve gayri meşru tutumlarla güç gösterisi yapan AKP-MHP ittifakını demokratik siyaset zeminine dönmeye davet ediyoruz. Gözaltına alınan Halkevleri yöneticileri derhal serbest bırakılmalı, bu anlamsız siyasi operasyonlara bir an önce son verilmelidir."