3 Ekim 2024 Perşembe

Gözaltına alınan Şenyaşar ailesi serbest bırakıldı

AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın korumaları ve yakınlarının saldırısında eşini ve 2 oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Urfa'nın Suruç İlçesinde, AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın korumaları ve yakınlarının saldırısı sonucu eşini ve 2 oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar serbest bırakıldı. Anne Şenyaşar ve oğlu, AKP Urfa İl binası önünde adalet talebiyle dün yaptıkları eylem sırasında gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar bugün Urfa Adliyesi'ne getirildi. Emniyette susma hakkını kullanan anne ve oğlu, savcılık ifadelerinin ardından adli kontrol şartı ile serbest bırakılmak üzere Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar, hakimlik işlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakıldı.

AKP'NİN ADALET TALEBİNE TAHAMMÜLSÜZLÜĞÜ
AKP il başkanı ile görüşmek üzere dün AKP Urfa İl binasına giden Emine Şenyaşar ve oğlu, görüşmenin gerçekleşmemesinin ardından adalet talebiyle oturma eylemi başlatmıştı.

Bir süre sonra Emine Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar, görüşme için il binasına çağrıldı. Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit, dışarı çıktıklarında polis tarafından gözaltına alındı.

Bu arada polis, haberi takip etmek isteyen Mezopotamya Ajansı muhabirini de engellemişti. Güvenlik Şubeye çağrılan MA muhabirine GBT kontrolü yapıldı. Buraya gelen TMŞ polisleri tarafından MA muhabirinin basın kartı ve kimliğine el konuldu. MA, muhabiri bir süre bekletildikten sonra serbest bırakılmıştı.