3 Ekim 2024 Perşembe

Gözaltılara tepki: Ne yaparsanız yapın kaybedeceksiniz

HDP ve HDK'ye yönelik siyasi soykırım operasyonları basın açıklamaları ile kınandı. HDP ve HDK üye ve yöneticileri, iktidara seslendi: "Ne yaparsanız yapın kaybedeceksiniz."

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Halkların Demokratik Kongresi'ne (HDK) yönelik gözaltı saldırısına karşı bir çok ilde açıklamalar yapıldı.

VAN
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Örgütü, il binalarının basılması ve üyelerini gözaltına alınmasına ilişkin basın açıklaması yaptı.

İl binası önünde yapılan açıklamaya HDP Milletvekili Muazzez Orhan, yerine kayyum atanan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Mustafa Avcı, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktvistleri, İl ve İlçe örgütü eşbakanları ve yöneticiler katıldı.
 
HDP İl Örgütü Eşbaşkanı Ökkeş Kava, parti binalarının basıldığında saatler sonra haberdar olduklarını belirterek, "Baskın ve gözaltılar HDP'yi siyasetten pasifleştirmeye dönüktür" dedi. 

Kava, "Bu kadar zalim ve faşist bir şekilde HDP'ye saldırabilirsiniz ama şunu da çok iyi bilin HDP çalışanlarıyla, yönetimleriyle halkıyla hiçbir zaman bu tür tehditlerden ve baskılardan korkmadı, asla partiyi yalnız bırakmadı ve bundan sonra da yalnız bırakmayacaktır" şeklinde konuştu.

Ardından konuşan HDP Milletvekili Muazzez Orhan, polisin "Selamünaleyküm o biz geldik" not bıraktığını hatırlattı. Orhan, şunları ifade etti: "Çete ve mafya yönetimde olan iktidar, bu yöntemleri devreye soktuğunu açıkça göstermiştir. Çeteleriniz, IŞİD zihniyetleriniz bize geri adım attırmayacak. Yazdığınız o mesajı çok iyi biliyoruz. O yazının hangi zihniyeti temsil ettiğini de biliyoruz. Ama, bu zihniyeti Rojava'da çöktürdüğümüz gibi burada da çöktürteceğiz.  Saatlerdir, ne Cumhuriyet savcılığı ne Başsavcılığı telefonlarımıza dönüş yapmıyor. Bu baskını kimler yaptı? Neyden korkuyorsunuz, kimden korkuyorsunuz. Siz yapmadıysanız kimlerin yaptığını araştırın. Siz yaptıysanız mafya ve çetevari zihniyeti devreye soktuğunuzu kabul ediyorsunuz o zaman" dedi. 

SAMSUN
HDP ve HDK tarafından SYKP İl binasında yapılan basın toplantısına HDP İl Eşbaşkanı Fatoş Şen Çelik ile EMEP yöneticileri de katıldı.

Açıklama yapan HDK İl Eş Sözcüsü Mustafa Cengiz, iktidarın, demokrasi güçlerine yönelik faşizan saldırılarını artarak sürdürdüğünü söyledi. 

Dün İstanbul'da, bugün ise Ankara ve Diyarbakır başta olmak üzere bir çok ilde HDP ve HDK yönetici ve üyelerinin gözaltına alındığını hatırlatan Cengiz, "Biz halkımızdan, haklılığımızdan aldığımız güçle geleceğe yürüyoruz ve hiç kimse bizi bu yoldan alıkoyamayacak. Bize her gün saldıran operasyon üzerine operasyon düzenleyen iktidar ise tarihin en güçsüz dönemini yaşıyor. Dağıldıkça saldırganlaşan, saldırdıkça dağılan bir iktidar gerçeğiyle karşı karşıyayız. Bu açık hukuksuzluğu, faşizme zirve yaptıran bu saldırıları en sert biçimde kınıyor, gözaltına alınan arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar kaybedecekler. Ne yaparlarsa yapsınlar biz kazanacağız" dedi.

MUĞLA 
Yazılı açıklama yapan HDK İl Meclisi, "Barış, demokrasi ve özgürlük için kamuoyuna açık siyaset yürütenlere karşı gerçekleştirilen bu operasyon siyasi soykırım ve intikam operasyonlarının bir parçası ve devamıdır. Gözaltına alınanların çoğunun kadın olması, iktidarın kadın mücadelesinden duyduğu korkunun göstergesidir. Halkımızdan, haklılığımızdan aldığımız güçle geleceğe yürüyoruz" diye kaydetti.