20 Eylül 2024 Cuma

Gökhan Taşyakan Rojava'da anıldı

DKP ve BÖG kurucuları arasında yer alan Ulaş Adalı, ölümü için şehadetinin yıldönümünde Rojava DKP-BÖG karargahında anma töreni düzenlendi.
Devrimci Komünarlar Partisi (DKP) ve Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) kurucularından Gökhan Taşyakan (Ulaş Adalı) için Rojava DKP-BÖG karargahında askeri tören düzenlendi. Düzenlenen törene YPG, MLKP, MKP, TKEP/L, TKP/ML-TİKKO, THKP-C/MLSPB, IRPGF, Tıl Temir Askeri Meclisi ve Aşuri Meclisi katıldı.
 
Askeri törende DKP-BÖG adına konuşan Aynur Ada, Ulaş Adalı için "Bugün burada HBDH komutanımız, DKP kurucu önderlerimizden Ulaş Adalı'nın ölümsüzleşmesinin birinci yıl dönümü vesilesiyle toplandık. Başta Gökhan Taşyakan olmak üzere bütün devrim şehitlerimizin anısı önünde saygıyla eğiliyorum" dedi.
 
Aynur Ada "En başından beri kavganın içinde vardı. Üniversitelerden sokaklara, Kobanê'ye, Cizire'ye, Dağ'a kadar sanki hep oradaymış ve orada kalacakmış gibi dururdu. Yerine hep çok yakışırdı. Biz işte bundan tam bir sene önce böyle bir yoldaşımızı ölümsüzlüğe uğurladık. Şimdi Ulaş Adalı'nın resmine bakıp, bu yüzü nereden ve nasıl tanıdığımızı hatırlama zamanı. Şimdi Ulaş Adalı'yı anma zamanı. Ulaş Adalı'yı anmak demek, nerede bir Kobanê varsa orada olmak demektir. Ulaş Adalı'yı anmak demek nerede bir birleşik devrim mücadelesi varsa onun öncülüğünü almak demektir. Şimdi Ulaş olma zamanıdır. Şimdi Arnavutköy'den, Rakka'ya, Afrin'e bitmeyen Ulaş'lar olma zamanıdır. Ulaş olmak demek düşmanın kayıtlarında korkulan bir devrimci, yoldaşının yanında sarsılmaz bir güç, Türk ve Kürt halklarının hafızasına kazınmış bir kahraman olmak demektir" şeklinde konuştu.
 
Anmaya katılanların yaptıkları konuşmalarda halkların birleşik devrim mücadelesi açısından Ulaş Adalı'nın yarattığı birlik ruhuna ve devrimci duruşuna dikkat çektiler. Konuşmalar alkış ve sloganlar ile son buldu.