20 Eylül 2024 Cuma

Genel-İş Mahmut Seren'i mezarı başında andı

Genel-İş Sendikası, eski başkanlarından Mahmut Seren'i Ankara Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki mezarı başında andı.
DİSK/Genel-İş Sendikası, eski başkanlarından Mahmut Seren'i Ankara Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki mezarı başında andı.
 
Anmaya Mahmut Seren'in eşi ve annesi olmak üzere ailesi, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK/Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Dev Maden-Sen Genel Başkanı Tayfun Görgün, DİSK'e üye sendikaların merkez ve şube yöneticileri ile DİSK'li işçilerin yanı sıra KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ve CHP İzmir Milletvekili Kani Beko katıldı.
 
Anmada konuşan DİSK Genel Sekreteri ve Genel-İş Genel Sekreteri Cafer Konca, Türkiye işçi sınıfının unutulmaz işçi önderleri arasında bulunan Mahmut Seren'in yaşamı boyunca verdiği mücadelesini daha da ileriye götüreceklerini ifade etti.
 
Saygı duruşunun ardından konuşan Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Genel-İş Genel Başkanı ve DİSK Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Seren'in mücadele dolu yaşantısına değinerek, "Mahmut Seren, işçi sınıfının bir önderi olarak hep içimizde yaşıyor. Zor zamanlarda cesaretli adımlar attı. Demokrasi ve barış mücadelesi ile işçi sınıfının hak ve özgürlükler mücadelesini beraberce verdi. İşçi sınıfıyla yüreğini paylaşan bir insandı" dedi.
 
Çalışkan'ın ardından söz alan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Seren'in mücadeleci kişiliğinin DİSK'e, Genel-İş sendikasına ve Türkiye işçi sınıfına yol göstermeye devam edeceğini belirtti. Çerkezoğlu, "Siyasi iktidar tarafından uygulamaya konulan emek ve demokrasi karşıtı baskı ve zor politikalarına karşı işçi sınıfının bütün gücü ve kararlılığı ile mücadele edeceğini" diye kaydetti.
 
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ise Mahmut Seren'in yaşamı boyunca verdiği emek ve demokrasi mücadelesinin başta işçi sınıfı ve tüm emekçilere örnek olduğunu vurgulayarak, O'nun tüm kararlılığı ile yürüttüğü mücadelesini her alanda yaşatmaya devam edeceklerini ifade etti.
 
Anma, Mahmut Seren'in mezarına karanfiller bırakılması ile son buldu.