2 Ekim 2024 Çarşamba

Genel-İş: Çalışma hakkının gaspına izin vermeyeceğiz

Genel-İş İzmir 2 ve 3 No'lu Şubeler, İZELMAN ve İZENERJİ'de çalışan, haklarında bir soruşturma dahi olmayan üyelerinin işten çıkarılmasını protesto etti. 

DİSK/Genel-İş İzmir 2 ve 3 No'lu Şubeler, "güvenlik soruşturması" gerekçesiyle İzmir Büyükşehir Belediyesinde işten atılan 16 işçi için basın açıklaması yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde yapılan açıklamaya Genel-İş ve Tüm Bel Sen İzmir Şubeleri yönetim kurulu üyelerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı. 

Eylemde, "İşimize geri döneceğiz", "Direne direne kazanacağız" sloganları atıldı.

Açıklama yapan Genel-İş İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Arif Yıldız, İZELMAN ve İZENERJİ şirketlerinde çalışan 16 işçinin haksız ve hukuksuz yere işten çıkarıldığını hatırlattı. 

Yıldız, "Patronların keyfi tutumları sonucu her gün binlerce işçinin işten çıkarıldığı ülkemizde, AKP hükümeti ile beraber şimdi bir de 'güvenlik soruşturması' gibi Anayasa ve yasalara aykırı bir biçimde yeni bir uygulama daha hayata geçmiştir. Yasal olarak OHAL bitti ama maalesef OHAL uygulamaları ülkemizde kalıcı hale dönüştü. İşte bu 'güvenlik soruşturması' uygulaması da bunun en bariz örneğidir" dedi.

16 işçinin savcılığa başvuru yaparak adli sicil kayıtlarını talep ettiğini belirten Yıldız, “Aldıkları adli sicil kayıtlarından da görüleceği gibi, haklarında ne bir kovuşturma ne bir soruşturma ne de bir ceza vardır. Devletin resmi bir kurumundan alınan, halk deyimiyle temiz kağıdını başka bir devlet kurumu kabul etmemektedir" diye konuştu.