2 Ekim 2024 Çarşamba

Gençlik Örgütleri: Amed'den Suruç'a Ankara'ya katliamcıları affetmeyeceğiz

Beşiktaş'ta 10 Ekim şehitlerini anan Gençlik Örgütleri, Amed'den Suruç'a Ankara'ya katliamların hesabını soracaklarını bir kez daha haykırdı.

Gençlik örgütleri, Beşiktaş'taki Barbaros Meydanı'nda Ankara katliamında yaşamını yitiren 103 kişiyi andı.

10 Ekim katliamının 5. yılında Hakan Pastanesi önüne çağrı yapan Gençlik Örgütleri'nin yapmak istediği eylemi polis engelledi. Bunun üzerine eylem Barbaros Meydanı'na taşındı.

Eylemde, Diyarbakır, Suruç ve Ankara katliamlarının hesabının sorulacağına dair dövizler taşındı. Üzerinde 10 Ekim şehitlerinin fotoğraflarının yer aldığı "5. yılında 10 Ekim'i unutmayacağız, affetmeyeceğiz hesap soracağız" yazılı pankart açıldı.

Saygı duruşuyla başlayan anma, Nazım Hikmet'in Güneşi İçenlerin Türküsü şiirinin okunmasıyla devam etti. Anmada 10 Ekim şehitlerinin isimlerinin okunduğu eylemde gençler "Yaşıyor" diye haykırdı.

Eylemde, Ankara'daki anmaya yapılan polis saldırısı protesto edildi.

'5 YIL ÖNCE BİR BOMBAYLA KATLEDİLEN ARKADAŞLARIMIZI UNUTMAYACAĞI'
Okunan basın metninde Gezi direnişiyle ırkçılığın karşısında halkların ortak mücadelesini hepbirlikte yükseldiği kaydedildi. 

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Bu yüzdendir ki 2015'te patlayan bombalar; bu yüzdendir ki, bir gecede gerçekleştirilen gözaltılar ve tutuklamalar. Bizler nasıl ki geleceksizliğin örgütlenmesi ve intiharların artmasına karşı direndiysek, nasıl ki kadınların katledilmesine ve katillerin yargıda aklanmasına karşı mücadele ettiysek, nasıl ki yakılan bir ormanın, sömürülen bir işçinin hesabını sorduysak aynı şekilde 5 yıl önce yoldaşlarımızın bir bombayla katledilmesini de unutmayacağız affetmeyeceğiz. Onların korkularını gerçek kılacağız. Kadınlar, işçiler, emekçiler, gençler onların sonunu getirecek olanlar bizleriz.

'ONLARIN HESABINI MÜCADELE EDEREK SORACAĞIZ'
"'Bir yol kavşağındasın ve senin değişmek için çırpınıyor kaderin...' Tarih boyunca isyan etmenin ve direnişin özgürleştirdiğini deneyimledik. Öğrendik ki gücümüz birliğimizden, örgütlülüğümüzden gelmekte. Bugün daha fazlasını yapmak, bu düzeni alt üst etmek de bizim elimizde. 10 Ekim'de yitirdiğimiz yoldaşlarımızı anmak onların bizlere bıraktığı kavgayı büyütmek için sokak sokak, mahalle mahalle örgütleneceğiz. 10 Ekim'de yitirdiğimiz yoldaşlarımızın adlarını mücadelemizde yaşatacağız. Onların hesabını bu sistemi yıkarak ve devrim için örgütlü mücadeleyi yükselterek soracağız."

Eylem, "Katillerden hesabı gençlik soracak", "Unutmak yok affetmek yok", "Katil IŞİD, işbirlikçi AKP" sloganları ile sona ererken Emek ve Demokrasi Güçleri'nin 18.00'de Kadıköy'de yapacağı anmaya çağrı yapıldı.