4 Ekim 2024 Cuma

Gençlik Meclisi 3. Olağan Kongre'ye çağırdı: HDP çatısı altında buluşalım

26 Aralık'da düzenleyecekleri 3. Olağan Kongre'ye ilişkin açıklama yapan HDP Gençlik Yürütme Kurulu Üyesi Orman, Edirne'den Hakkari'ye tüm gençlere birlikte mücadele çağrısı yaptı ve kongreye çağırdı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi, 26 Aralık'ta 3. Olağan Kongresi'ni yapacak. HDP İstanbul İl Örgütü'nde kongreye ilişkin MYK Üyesi Ferhat Encü'nün de katılımıyla basın toplantısı düzenlendi. 

HDP Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Livan Orman, iktidarın saldırılarından en çok gençlerin etkilendiğini, yaşamlarından ve yarınlarından olduklarını kaydetti. En çok gençlerin iradesinden ve ideallerinden korkulduğunun altını çizen Orman, "Biz barınamayanlarız, biz geçinemeyenleriz, açlığa, yoksulluğa mahkum edilmek istenenleriz; biz öğrenciliği sefalet koşullarında yaşayanlar, eğitimden sonra atanamayanlar, atansak da emeği sömürülenler, yoksulluğa mahkum edilenleriz. Biz, özel savaş politikalarıyla a politikleştirilmeye ve toplumsal köklerinden koparılmaya çalışılanlarız, düşüncesi ve bedeni sömürü alanı olarak görülenleriz. Biz uyuşturucu ve istismar politikalarıyla ruhu teslim alınmak istenen geleceğin kendisiyiz" dedi. 

Gençliğin kendi sorunlarıyla boğulmasını ve ülkenin geleceğiyle ilgilenmesinin engellenmek istendiğini söyleyen Orman, "Bizi pençesine almaya çalışan faşizmin ensesindeyiz. Partimiz de partimizin gençliği olarak bizler de dünden daha güçlüyüz, daha umutluyuz, daha inançlıyız. Bize saldıranlar en zayıf anlarını yaşıyorlar. Kendi yarattıkları krizlerde boğulmak üzereler. Onları bu kadar çaresiz ve çözümsüz bırakan sadece zamanın ruhu değil aynı zamanda bizim mücadelemizdir" ifadelerini kullandı. 

26 Aralık'ta "Şimdi gençlik zamanı" şiarıyla 3. Olağan Kongre'yi gerçekleştireceklerini duyuran Orman, gençliğin iradesinin özgün bir şekilde ortaya çıkması için Öcalan üzerinden başlayıp bütün ülkeye yayılan tecride karşı yeni mücadele yöntemlerini açığa çıkaracaklarını dile getirdi. Edirne'den Hakkari'ye bütün gençlere seslenen Orman, örgütlenme ve birlikte mücadele çağrısı yaparak şöyle devam etti: "Geleceğimizin kararını iktidara bırakmayalım, özgür yarınlarda özgür gençler olmak için HDP Gençlik Meclisinde özgürlüğümüz için hep birlikte mücadele edelim. Şimdi Gençlik Zamanı diyerek yola çıkıyoruz. Bu yol meşakkatli, zorlu ama umut dolu, ama değişim müjdeliyor. Biz bu yolu yürümeye kararlıyız, bu gidişattan rahatsız olan bütün genç arkadaşlarımızı da bizimle yürümeye, mücadeleyi büyütmeye ve kongremize katılmaya davet ediyoruz."