3 Ekim 2024 Perşembe

'Gençler açsa saraya huzur yok' 

SGDF üyeleri, İzmir Alsancak'ta ekonomik krize ilişkin oturma eylemi yaptı. İşçileri, emekçileri, yoksulları, öğrencileri, kadınları ve LGBTİ+’ları sosyalist gençlik saflarında mücadele etmeye çağırdı. 

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu, ekonomik krize ilişkin İzmir Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde oturma eylemi yaptı. Yapılan eylemde "Tencerelerimizde sadece makarna kaynıyor", "Bu ülkede artık yarım simit satılıyor", "Gençler açsa saraya huzur yok" "Lüks değil ihtiyaç" dövizleri taşındı.

'HERKES NASIL REFAH İÇİNDE YAŞIYOR'
Halka yönelik konuşma yapan SGDF üyesi İsmail Temel, AKP ve MHP'nin halkın başına bela olduğuna işaret etti. Temel, iktidarın Türkiye’de ekonomik kriz, adaletsizlik ve haksızlık yok sözlerini hatırlattı. Temel, "Şimdi buradan sosyalist Gençlik olarak yok diyenlere soruyoruz bir tarafta açlık, yoksulluk içerisinde yaşamaya mahkum edilen milyonlar bir tarafta da milyonların parasını çalan ve saraylarda  lüks içerisinde yaşayanlar varken herkes nasıl içinde refah yaşıyor" dedi. 

'SOSYALİST GENÇLİK SAFLARINDA MÜCADELE EDELİM' 
AKP ve MHP'nin yalanlarını anlatmaya kimsenin vaktinin yetmeyeceğini kaydeden Temel, iktidarın pisliğini anlatmaya sadece sokağa çıkanların güncünün yeteceğini vurguladı. Temel, "Bu gerçeklik ve bilinç ile bütün işçileri, emekçileri, yoksulları, öğrencileri, kadınları ve LGBTİ+ları sosyalist gençlik saflarında mücadele etmeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Oturma eylemi "Milyonlar aç milyonlar işsiz işte sizin düzeniniz", "Krizin bedeli patronlara" ve "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganıyla son buldu.