2 Ekim 2024 Çarşamba

'Geçinemiyoruz' diyenler forumda buluştu

"Geçinemiyoruz" şiarıyla Kadıköy'de bir araya gelen çok sayıda kişi birlikte mücadele vurgusu yaptı.

Kadıköy'de bulunan demokratik kitle örgütleri ve siyasi partilerin çağrısıyla, "Geçinemeyen" diyen çok sayıda kişi Kadıköy Evlendirme Dairesi'nde düzenlenen forumda bir araya geldi. Forum yapılan salonun girişine, "7'li çeteyi deviriyoruz" dövizinin yanı sıra "Zamlar geri alınsın" ve "Son faturayı halk kesecek" pankartları asıldı.

Forumda ilk olarak Kadıköy ilçesinde "Geçinemiyoruz" şiarıyla yapılan eylemlerden oluşan sinevizyon gösterildi.

Sonrasında ilk olarak sözü Tuğçe Özçelik alarak, birkaç ay önce Kadıköy'de "geçinemeyenler" olarak yola çıktıklarını söyledi. Özçelik, "Hepimizin hayatları gün geçtikçe daralıyor. Ekonomik kriz çeşitli boyutlarıyla hayatımıza yansıyor. Bunlar böyle ilerlerken iktidar yukarıdan aşağıya bizi daha da yoksullaştırıyor. İktidar bizlerden alarak zenginlere vermeye devam etti. Bu böyle gitmez dedik.  Çeşitli noktalarda eylem yaptık" dedi.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi Tamer Doğan da, "Tereciye tere satmaya gerek yok. Faturalarını ödeyemeyenler olarak buradayız. Derdimizi beraber konuşacağımız bir buluşma bu. Beraber nasıl çözüm üretebiliriz konuşmak için bir araya geldik. Dayanışırsan ne faydası olur diye bir araya geldik. Enseyi karartmaya gerek yok ama dönem gerçekten de kötüye gidiyor. İşçiler, emekçiler, kadınlar her yerde halk bir direniş halinde. Burada bir sıkıntı yok. Ama bizim bir arada tek vücut olarak durmamız lazım. Bu süreci birlikte götürmek zorundayız, bundan başka da şansımız yok" sözleriyle tepki gösterdi.

Mor Dayanışma üyesi İrem Kayıkçı da "İçimizdeki öfkeyi tamda dışarıya çıkarmamız gereken dönemde çok iyi bir iş yapıyoruz" dedi. Önlerindeki taleplerin yüksek perdeden olması gerektiğinin altını çizen Kayıkçı, "Önümüzdeki süreçte 8 Mart'ta kadın eylemlerimizde nasıl sokakları inleteceğimizi düşününce nerelerden motive olmamız gerektiğini unutmamamız gerekir. Geçinemeyenlerin sözünü ortaklaştırabileceği ortam bir olgunluğa erişmiş durumda" şeklinde konuştu.

Söz alan Yüksel Demirtaş ise "Mücadelenin merkezi yapılardan yerellere indirgenmesi gerekir. Yerelden genele gitmeliyiz" dedi.

Forum yapılan konuşmaların ardından son buldu.