21 Eylül 2024 Cumartesi

Gazi'de barış güvercinleri anıldı

Ankara katliamında yaşamını yitirenleri anan Gazi Demokrasi Platformu, sorumlular ceza alana kadar mücadeleye devam edeceklerinin sözünü verdi.
Gazi Demokrasi Platformu, 10 Ekim katliamında yaşamını yitirenler için Şair Abay Lisesi'nin önünde basın açıklaması yaptı. 
 
"10 Ekim şehitleri ölümsüzdür", "Ankara'yı unutma unutturma", "Katil devlet hesap verecek" sloganlarının atıldığı eyleme HDP milletvekili Ali Kenanoğlu da katıldı.
 
Yapılan açıklamada onlarca cansız beden yerde yatarken yararlılara gaz bombaları ile saldıranların yaşadığı korkunun 1 Mayıs, Gezi Direnişi ve 7 Haziran'dakinin aynısı olduğu vurgulanarak iktidarın kendinden olmayan her kesime karşı saldırı başlattığı ifade edildi.
 
7 Haziran seçimlerinin ardından Aleviler, Kürtler, sosyalistler başta olmak üzere tüm toplumsal muhalefete karşı savaş açıldığı ve büyüyen ortak mücadele hattının bombalarla sindirilmeye çalışıldığının vurgulandığı açıklamada, 10 Ekim davasında verilen karara tepki gösterildi.
 
Katliamda sorumluluğu olan siyasi iktidarın cezasızlıkla ödüllendirildiğinin belirtildiği açıklamada tüm sorumlular yargılanıp ceza alıncaya kadar mücadelenin devam edeceği sözü verildi.