21 Eylül 2024 Cumartesi

Gazeteci Barış Polat tahliye edildi

Kapatılan Özgürlükçü Demokrasi gazetesi çalışanı Barış Polat yaklaşık 7 aydır tutuklu yargılandığı davanın 2. duruşmasında "yurt dışı yasağı" konularak tahliye edildi.
Kayyum atanan ve KHK ile kapatılan Özgürlükçü Demokrasi gazetesi çalışanı Barış Polat'ın yaklaşık 7 aydır "Örgüt üyesi olmak ve propaganda yapmak" iddiasıyla tutuklu yargılandığı davanın 2. duruşması Antep 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.
 
Polat'ın ve avukatının katıldığı duruşma kimlik tespiti ile başladı. Savunma yapan Polat, iddianamede ciddi hiçbir şeyin bulunmadığını söyledi. Dağıtımını yaptığı gazetenin yasal olduğunu belirten Polat, "Yasal olan gazeteyi satmak suç değildir. Arkadaşlarımla yaptığım telefon görüşmeleri suç olarak sunulmuş. Ancak hiç birinde suç unsuru yok. Benim hiç bir örgütle ilişkim bulunmamaktadır. Hiçbir örgütün propagandasını da yapmadım" dedi.
 
Avukat Ahmet Hartavi ise müvekkilinin dağıttığı gazetenin legal olduğunu söyledi. İllegal olsa dahi gazetenin içeriğinden müvekkilinin sorumlu olmadığını ifade eden Hartavi, "Onun mesleği gazeteyi dağıtmaktır. İddianamede ‘Heval' kelimesi ve Kürtçe müzikler suç delili olarak gösterilmiş, ancak bunların hiç birisi suç değildir. Müvekkilimin tahliyesi talep ediyorum" diye belirtti.
 
Hartavi'nin ardından savcı Polat'ın tutukluğunun devamını talep ederken mahkeme heyeti, Polat'a yurt dışına çıkış yasağı uygulayarak tahliye edilmesine, bir sonraki duruşmanın ise 20 Nisan'da görülmesine karar verdi.