3 Ekim 2024 Perşembe

Garibe'yi hedef gösteren Yeni Akit hakkında suç duyurusu

Hapishanede katledilen Gezer ailesi, Garibe'yi hede gösteren Saray'ın kalemşörü Yeni Akit hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Kandıra Hapishanesi'nde katledilen Garibe Gezer'in ailesi, Garibe'yi hedef gösteren Saray'ın kalemşörü Yeni Akit hakkında Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Avukatlar yaptıkları suç duyurusunda Yeni Akit'in, "HDP'liler yasta, devlet hedefte! Cezaevinde beslenen bir terörist daha öldü" başlıklı "haberine" yer vererek, "Kişinin hatırasına hakaret suçu" işlediğini tespitine yer verdi.

Başvuruda yaşamını yitiren Garibe'nin henüz cenazesini dahi alamamışken hedef gösterilmesi ailesinin duyduğu üzüntünün daha da arttırdığına yer verildi. Başvuruda Türk Ceza Kanun'un 130'üncü maddesini dikkat çeken avukatlar, "Bir kimsenin öldükten sonra hatırasına en az üç kişiyle ihtilat ederek hakaret eden kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır. Ceza hakaretin alenen işlenmesi halinde, altıda bir oranında artırılır" ifadelerine yer verdi.

Yeni Akit'in Garibe'yi hedef göstermesinde hakaret suçunun açıkça işlendiğinin altını çizen avukatlar, Yeni Akit'in Yayın Sahibi ve Yazı İşleri müdürlerinin cezalandırılmasını istedi.