2 Ekim 2024 Çarşamba

Ferzad Can: Faşizme karşı mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz

Hüseyin Demircioğlu Akademi komutanlarından Can, MLKP'nin devrim ve sosyalizm uğruna bedeller ödemekten vazgeçmeyeceğini ve mücadeleyi büyüteceğini vurguladı. Türkiye ve Kürdistan halklarını, faşizme karşı birleşmeye çağıran Can, "Partimiz, özgürlük ve sosyalizm uğruna gözünü kırpmadan canını vermeye hazır, fedaileşmiş ateş taşıyıcısı oldu, olmaya da devam edecek" dedi.

Hüseyin Demircioğlu Akademi komutanlarından Ferzad Can, MLKP'nin yeni kavga yılına ilişkin açıklama yaptı.

Medya Savunma Alanları'ndaki savaş koşulları nedeniyle gecikmeli olarak ulaşan açıklamada, Can, MLKP'nin 26. kuruluş yıldönümünü selamladı, Türkiye ve Kürdistan halklarını, farklı inanç topluluklarını, kadınları, gençleri ve tüm ezilenleri MLKP saflarında birleşmeye ve faşizme karşı savaşmaya çağırdı.

MLKP'nin zafer yürüyüşünde mücadele eden tüm parti militanlarının ve ezilen halkların 10 Eylül'ünü kutlayan Can şunları belirti: "Ateş altında yürüyen partimizin 27. kavga yılı; yaşam ve eylemleriyle kutup yıldızımız olan ölümsüzlerimize; her cephe ve alanda mücadelenin büyütülmesinde ön saflarda olan ve yaralarını bir onur nişanesi olarak taşıyan gazilerimize kutlu olsun. Düşleri ve direnişleriyle bize devrimciliğin sınırsızlığını, mekana sığmazlığını gösteren, zindanlarda umudu büyüten tutsak yoldaşlarımıza kutlu olsun. Türkiye ve Kürdistan'da, Avrupa'da; yer altında ve yer üstünde, kentlerde ve dağlarda, fabrikada ve okullarda, kavgayı büyüten partimizin savaşçı, militan ve taraftarlarına, Türkiye ve Kürdistan halklarına kutlu olsun."

'MLKP'NİN MAYASI SINIFSIZ, SINIRSIZ, CİNSİYETSİZ BİR DÜNYAYA OLAN ÖZLEMDİR'
MLKP'nin dünya komünist hareketinin Türkiye ve Kürdistan bölüğü olarak kurulduğunu ifade eden Can, "Emperyalistlerin; ideolojilerin öldüğünü, sosyalizmin yenildiğini, kapitalist Yeni Dünya Düzeni'nin artık tüm yerkürede hakim olduğunu ilan ettiği tarihsel bir süreçte komünistler, 10 Eylül 1994'te MLKP'yi kurarak Marksizm Leninizm'in bayrağını yükselterek emperyalistlere ve işbirlikçilerine tarihsel bir yanıt vermiştir" şeklinde konuştu.

10 Eylül'ün komünist hareket için bir milat olduğunu dile getiren Can şöyle devam etti: "10 Eylül doğmakta olanı gören, devrimci gerçeklik içinde tarihin önüne koyduğu sorumluluk ve görevlere sıkı sıkıya sarılan, güçlerini tereddütsüzce, feda ruhuyla devrime akıtan Komünist Hareketin manifestosudur. 10 Eylül 1994, grupçuluğa, küçük burjuva devrimciliğine, iktidar perspektifinden yoksunluğa, politik-askeri araç ve örgütlerin kullanımındaki darlık ve sınırlılığa, devrimci lafazanlığa, ideolojik erozyona, düzen içi arayışlara, dogmatik devrim, taktik, strateji, program ve teorik anlayış ve pratiklere, sosyal şovenizme, indirilmiş devrimci bir darbenin adıdır. MLKP'nin mayası devrime, sosyalizme ve komünizme, kadın devrimine olan inançtır. MLKP'nin mayası sınıfsız, sınırsız, cinsiyetsiz bir dünyaya olan özlemdir."

'DEVRİMCİNİN İŞİ DEVRİM YAPMAK, PARTİNİN İŞİ DEVRİME ÖNDERLİK ETMEKTİR'
MLKP'nin devrim ve sosyalizm uğruna büyük bedeller ödediğini söyleyen Can, devrim mücadelesinde yeni bedeller ödemekten asla vazgeçmeyeceğini vurguladı. Can "MLKP, emperyalizme, erkek egemen heteroseksizme, kapitalizme, sömürgeciliğe, faşizme karşı başta Türkiye ve Kürdistan olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinde özgürlük ve sosyalizm bayrağını yükselten, bunun için can bedeli dövüşen bir partidir. Devrimcinin işi devrim yapmaksa, devrimci bir partinin işi de devrime önderlik etmektir. MLKP, kurulduğu günden bugüne devrime önderlik etme iddiasıyla, devrim ateşini tutuşturmak için büyük bedeller ödemekten asla geri durmadı, durmayacak. Partimiz MLKP, devrim-sosyalizm ve Kürdistan'ın özgürlüğü için aralarında önder kadroları ve komutanlarının da olduğu onlarca şehit verdi. Bir o kadar gazimizle savaşımı yükseltti. Partimiz MLKP ve onun her bir savaşçısı, her daim özgürlük ve sosyalizm uğruna gözünü kırpmadan canını vermeye hazır, fedaileşmiş ateş taşıyıcıları oldu, olmaya da devam edecektir" şeklinde konuştu.

'KADIN DEVRİMİ YARININ DEĞİL BUGÜNÜN GÖREVİDİR'
MLKP'nin kadınların özgürlüğü için mücadeleyi büyüttüğünü dile getiren Can şöyle devam etti: "MLKP/Komünist Kadın Örgütü, kadın cinsinin ve ezilen cinslerin kurtuluşunu geleceğe havale etmeden her türlü cins ayrımcılığına son vermeyi, kadınların erkek egemen boyunduruğun tüm biçimlerinden kurtuluş sorununu bugünden çözerek ilerlemek olarak ele almıştır. Bu temelde MLKP, 5. Kongresinde Komünist Kadın Örgütünü kurarak, 6. Kongresinde Eşbaşkanlık sistemini kararlaştırarak kadın devrimini salt teorik olarak değil, ideolojik ve pratik olarak da kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesi konusundaki samimi tutumunu ortaya koymuştur."

Konuşmasının devamında gençlik mücadelesine vurgu yapan Can, "Gençlik gelecek, gelecek sosyalizm' şiarını özümseyen Komünist Gençlik Örgütümüz birçok öncü kadrosunu şehit ve tutsak vermiş olsa da gençliği geleceksizleştiren sömürgeci, faşist düzene karşı gençliği örgütlemekten, savaştırmaktan asla taviz vermeden, devrim ve sosyalizm mücadelesini büyük bir kararlılıkla sürdürmektedir" diye konuştu.

'BİRLEŞİK DEVRİM İÇİN BİRLEŞİK MÜCADELE'
MLKP'nin Türkiye ve Kürdistan birleşik devrimi için mücadele ettiğinin altını çizen Can, "Partimiz, devrimci hareketimizin, ortak düşmana karşı ortak devrimci hedef ve amaçlar doğrultusunda cepheleşmesini stratejik önemde görmüştür. Türkiye-Kürdistan devrimci hareketinin önemli bölümünün birlik yanlarını öne çıkarıp, iradeleşerek politik askeri alanda cepheleşmiştir. Bu cepheleşmenin adresi olarak kurulan HBDH'nin ve onun kadın iradesi olan KBDH'ın öncülerinden olmuş ve birleşik devriminin ruhuna uygun bir pratik ortaya koymuştur. Partimiz bu pratiğini sürdürmeye devam edecektir" dedi.

'YA BARBARLIK YA SOSYALİZM'
İnsanlığın önünde iki seçenek olduğunu dile getiren Hüseyin Demircioğlu Akademisi komutanlarından Can "Ya kapitalizmin giderek büyük ölçeklerde ürettiği kıyım, yıkım, kuraklık, virüs, yoksulluk, toplumsal erkek ve devlet şiddeti, emperyalist savaştan örülmüş barbarlığa teslim olacak ya da sınıfsız, sınırsız, cins ayrımsız bir dünya için sosyalizmi kuracak" diye belirtti.

Konuşmasının sonunda işçilere, emekçilere, kadınlara ve gençlere çağrı yapan Can şu ifadeleri kullandı:

"MLKP, emperyalizm ve bölge gericiliğinin, halkların geleceğine ipotek koymaya çalıştığı buna karşın ayaklanma ve isyanların zamandaş biçimde tüm dünyada yaygınlaştığı tarihi bir süreçte 27. kavga yılına giriyor. Tarihsel sorumluluğunun bilincinde olan MLKP, başta Türkiye ve Kürdistan birleşik devrimi olmak üzere; bölgesel devrimin ihtiyaçları doğrultusunda kendisine öncülük ve önderlik rolü biçmekte, stratejik ve taktik adımlarını da buna göre atmaktadır. MLKP/KKÖ emperyalizme, kapitalizme, sömürgeciliğe, faşizme, erkek egemen düzene, doğanın yağmalanıp katledilmesine karşı olan; işçi ve emekçilerin, kadınların, gençlerin, LGBTİ+'ların, ezilenlerin, Türkiye ve Kürdistan halklarının, farklı inanç topluluklarının sesi ve kararlı yumruğudur."

Tüm ezilenlerin MLKP saflarında birleşmeye ve faşizme karşı mücadeleyi büyütmeye çağıran Can açıklamasını şöyle tamamladı:

"Toplumun dinamik güçlerini, MLKP'nin kızıl bayrağı altında özgürlük, devrim ve sosyalizm savaşımını yükseltmek için birleşmeye ve savaşmaya çağırıyoruz. İstanbul Gülsuyu'nun, 1 Mayıs'ın, İzmir Yamanlar'ın, Amed Bağlar'ın, Antep Düztepe'nin antifaşist kadın-erkek gençliğini, MLKP milislerinde yer alarak faşizme karşı ateşi büyütmeye çağırıyoruz.

Genç kadınları, LGBTİ+ları, KKÖ saflarında örgütlenerek cinsiyetçi, faşist sisteme karşı cins özgürlükçü mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz.

İlerici, antifaşist gençliği Komünist Gençlik Örgütü saflarında örgütlenmeye, gençliğin dinamizmini faşizme karşı yıkıcı güce dönüştürmeye çağırıyoruz. İşçileri, işsizleri, yoksulları insanca bir yaşamın adı olan sosyalizmi kurmak için MLKP saflarında gücünü birleştirmeye çağırıyoruz.

26. kuruluş yılında partimizin bugünlere gelmesinde canları ve kanlarıyla emek vererek ölümsüzleşen şehitlerimizi büyük bir sevgi ve minnetle anıyor, şehitlere olan devrim sözümüzü bir kez daha yineleyerek tüm yoldaşlarımızın, halklarımızın, işçi ve emekçilerin, kadınların gençlerin 10 Eylül'ünü kutluyoruz."