3 Ekim 2024 Perşembe

'Ferman Yezit'in ise meydan Hüseyin'indir'

Antalya Emek ve Demokrasi Platformu, hapis cezası verilen HDP milletvekili Kemal Bülbül'e sahip çıktı, gözaltı operasyonlarına tepki gösterdi.

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül'e, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) çalışmaları gerekçe gösterilerek verilen 6 yıl 3 ay hapis cezası ve bir hafta içerisinde birçok kentte HDK ve HDP'ye yönelik gözaltı saldırıları Antalya'da protesto edildi.

Antalya Emek ve Demokrasi Platformu üyelerinin Attalos Heykeli önünde yaptıkları açıklamada, "Baskılar, gözaltılar, tutuklamalar bizi yıldıramaz" pankartı açıldı.

HDP Antalya İl Eşbaşkanı Muhsin Taşar, HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül'e verilen hapis cezasının hukuki değil, siyasi olduğuna dikkat çekti, kararla ağır bir hukuk ihlaline imza atıldığını söyledi.

AKP'nin 'yargıda reform'u söylemlerine değinen Taşar, reform söylemlerinin hemen arkasından yaşanan gözaltı operasyonlarına işaret ederek, "İktidar, yargıyı hak ve adalet dağıtan bir mekanizma olmaktan çıkarıp, muhalefeti tasfiye etme, sindirme aracı olarak kullanmaktadır. İktidarın yargısı artık meşruiyetini kaybetmiştir. Evrensel hukuku bir tarafa bırakıyoruz, artık kanunları bile uygulamamaktadır" dedi.

HDK ve HDP'ye yönelik birçok kentte yaşanan gözaltı saldırısında alınanların bir an önce serbest bırakılması çağrısında bulunan Taşar, "İktidara şunu söylüyoruz; baskılarınız, zulmünüz bizi ve Kemal Bülbül'ü sindiremeyecek, hak, emek, demokrasi, barış ve adalet mücadelemizden alıkoyamayacaktır. İktidara sesleniyoruz; baskılarınız bize vız gelir tırıs gider. Devrimcilere, demokratlara diz çöktüremeyeceksiniz. Kemal Bülbül'ün dediği gibi; 'Ferman Yezit'in ise, meydan Hüseyin'indir'" diye konuştu.