3 Ekim 2024 Perşembe

Ferit Şenyaşar: AKP milletvekillerine 'kim katletti' diye sorulacak

Şenyaşar Ailesinin Adalet Nöbeti 308. gününde. Ferit Şenyaşar, "Bu annenin iki evladını ve eşini kim katletti" sorusuna cevap verecek bir AKP'li varsa çıkıp toplum arasına karışmasını istedi. 

Urfa'nın Suruç ilçesinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısında iki oğlu ve eşi katledilen,bir oğlu tutsak edilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar'ın Urfa Adliyesi önündeki Adalet Nöbeti 308. gününde.

Aile soğuk havaya rağmen eylemlerini bugün de sürdürdü.

Urfa Adalet Sarayı'ndaki köşelerinde 308 gündür nöbete devam ettiklerini belirten Ferit Şenyaşar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP milletvekillerine "halkın içine karışın" talimatı verdiğini hatırlattı. Şenyaşar, "Urfa'nın 8 milletvekili varsa, halkın arasına geldiğinde, halk bu nöbetimizi soracak. 'Bu anne niye 4 mevsimdir bu adliye kapısında bekliyor' diye soracaklar. Bu katliamı yapan AKP içinde bir milletvekilidir. Bu milletvekili hala birileri tarafından korunuyor. Korunduğu için de şu an savcılar etkisiz kılınmış, görevlerini yapamıyorlar, suç işliyorlar. Eğer AKP milletvekilleri halkın içine karışacaksa, bu mücadelemiz, Türkiye'nin her ilinde gündeme geliyor. Ve halk milletvekillerine, 'Bu anne niye adliye önünde bekliyor, bu annenin 2 evladını ve eşini kim hastanede katletti' diye soracak. Eğer AKP içinde bu soruya cevap verecek milletvekili varsa, çıksın meydanda toplum arasına karışsın. Bu soruya cevap versin" dedi. 

Aile sosyal medya hesabından ise şu paylaşımı yaptı: "Şanlıurfa Adalet Sarayı kapısında mücadelemiz 308. güne bismillah diyerek başladık. Bugün TBMM sessiz kalanlar! Yarın vicdanlarınıza, topluma ve Allah'a karşı kendinizi savunamayacaksınız."