3 Ekim 2024 Perşembe

Faşist Onur Gencer'in tehdit ettiği Çepni: Deniz Poyraz'a sahip çıkmaya devam edeceğiz

HDP İzmir İl binasına yapılan faşist saldırıda Deniz Poyraz'ı katleden faşist Onur Gencer'in yargılandığı davanın ikinci duruşmasında Gencer'in rahat tavırlarını değerlendiren HDP Milletvekili Çepni, Kürt ve HDP düşmanlığını somut bir şeklide gördüklerini dile getirdi. Faşist Gencer'in duruşma salonunda katletmekle tehdit ettiği Çepni, "Deniz Poyraz'a sahip çıkmaya ve katillerden hesap sormaya devam edeceğiz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi İzmir İl Örgütü'ne yönelik saldırıda Deniz Poyraz'ı katleden faşist Onur Gencer'in yargılandığı davanın ikinci duruşması 24 Ocak Pazartesi günü Bayraklı'daki İzmir Adliyesi 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 

Faşist katil Gencer duruşmaya takım elbiseyle gelirken, duruşma boyunca ve savunmasında Deniz'in ailesine hakaret etti, tahrikte bulundu. Gencer'i engellemeyen jandarma ise "güvenlik" adı altında etten duvar ördü. Faşist Gencer savunmasında katliam planını anlattı. Bununla da yetinmeyen HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni'yi de katletmekle tehdit etti, hedef gösterdi. 

ETHA'ya konuşan HDP Milletvekili Çepni, duruşmayı ve yaşananları değerlendirdi. İlk mahkemede olduğu gibi çok geniş bir katılım gerçekleştiğini hatırlatan Çepni, küçük bir duruşma salonunun özel olarak seçilerek kitlenin içeri girmesinin engellendiğine dikkat çekti. Çepni, yapılan engellemeye karşı uzun süre tartışmaların sürdüğünü söyledi.

'DOĞRUDAN DEVLETİN ORGANİZE ETTİĞİ BİR KATLİAM' 
Faşist Onur Gencer'in ilk günkü gibi katliamı savunduğunu hatırlatan Çepni, "Bu katliam tek başına korkan bir tetikçinin gerçekleştirdiği katliam değil, son derece organize, aylarca hazırlığı süren, devletin çeşitli odaklarının doğrudan organize ettiği, içinde olduğu bir katliamdır. Ortaya çıkan kurulum aşamasındaki verilerin çoğu da zaten avukat arkadaşlarımızın yaptığı titiz çalışma sonucu ortaya çıktı" dedi.

'GÜÇLÜ BİR MÜCADELE YÜRÜTMEK GEREKİYOR' 
Polisin ve savcılığın katliama ilişkin detaylı bir araştırması olmadığına işaret eden Çepni, bu sürecin iki duruşmada da görüldüğünü belirtti. Çepni, katliamı gerçekleştiren faşist Gencer ve onu besleyen odakların açığa çıkarılmasının, bu katliamın zeminin hazırlayan, taşlarını ören AKP-MHP faşizmine karşı çok güçlü bir mücadele yürütülmesinin en kadar önemli olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını söyledi. 

'HDP DÜŞMANLIĞI HİSSİYATINI GÖRDÜK' 
Faşist Gencer'in duruşmada verdiği ifadeye değinen Çepni, Gencer'in cüretini katliam talimatı verenlerden aldığını dile getirdi. Katliamın ırkçı olduğunun altını çizen Çepni, "Kürt düşmanlığı ve HDP düşmanlığını somut bir şekilde ifadesiyle karşı karşıya kaldık" dedi.

'KATİLLERDEN HESAP SORACAĞIZ' 
Mahkemenin 29 Nisan 2022'e ertelendiğini hatırlatan Çepni, davaya sahip çıkmak gerektiğini vurguladı. Çepni, tüm emek ve demokrasi güçlerine bir sonraki mahkemeye daha fazla katılım sağlamaları yönünde çağrıda bulundu. Çepni, son olarak Deniz Poyraz'a sahip çıkmaya ve katillerden hesap sormaya devam edeceklerini kaydetti.