3 Ekim 2024 Perşembe

Ev baskınında çocuklara polis şiddeti

Diyarbakır'daki bu sabah yapılan ev baskınlarında gözaltına alınanların sayısı 12'ye yükseldi. Polis ev baskınlarında gözaltına aldıkları kişiler ve ailelerine şiddet uyguladı. Gözaltına alınan Hacı Karakuzu'nun çocuklarına silah doğrulttu. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 19 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Diyarbakır'da 25, Kulp ilçesinde 1 eve yapılan baskında, 12 kişi gözaltına alındı, 7 kişi ise ikametgahlarında bulunmadığı için gözaltına alınmadı.

Ev baskınlarında yerine kayyum atanan Sur Belediyesi Eşbaşkanı Cemal Özdemir, Kanun Hükmünde Kararname ile (KHK) ihraç edilen sağlık emekçisi Sevgül Tekin, Osman Balta, Cevat İnan, Hayrettin Karayılan, Erdal Bayram ve Hacı Karakuzu bulunuyor.

BAĞLAR'DA EVLERİN KAPISI KIRILDI 
Baskın yapılan evlerden biri de Bağlar İlçesi Körhat Mahallesi'nde ikamet eden Hacı Karakuzu'ya ait evin kapısını koçbaşıyla kıran polis, evde arama yaptı. Polisin, Karakuzu'nun eşini yüz üstü yere yatırdığı ve evde bulunan çocuklara silah doğrulttuğu öğrenildi. Gözaltına alınan Karakuzu, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

HDP PAZARCIK İLÇE EŞBAŞKANI GÖZALTINA ALINDI
Maraş'ta HDP Pazarcık İlçe Eşbaşkanı Naci Kızıler de evine yapılan polis baskınında gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen Kızıler'in Maraş İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi.