2 Ekim 2024 Çarşamba

Etkin Haber Ajansı SUSMAYACAK

Yine bir güne gözaltı saldırısıyla uyandık. Ajansımız çalışanlarının kaldığı ev özel harekat polisleri tarafından gece yarısı basıldı. Kapıyı kıran özel harekat polisleri, uzun namlulu silahları doğrultarak, evde bulunanları yere yatırdı. Ajans çalışanlarının kaldığı ev arama adı altında talan edildi. Aramada evde bulunan bilgisayarlara el konuldu.

Saatler süren arama sonunda ETHA Muhabiri Pınar Gayıp, Gazi Mahallesi'nde bir cenaze törenini takip ettiği için hakkında açılan soruşturma nedeniyle gözaltına alındı. Dosyada gizlilik kararı olduğu için gözaltındakiler 24 saat boyunca avukatlarla görüştürülmeyecek. Soruşturma kapsamında Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü'nün de olduğu toplam 19 kişinin gözaltına alındığını öğrendik. Muhabirimiz Gayıp'ın da aralarında olduğu 19 kişi Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

Etkin Haber Ajansı da, çalışanları da bu gözaltı saldırısı ile ilk kez karşı karşıya kalmadı. Daha önce çok sayıda çalışanı gözaltına alındı, yıllarca tutuklu kaldı. ETHA'ya yönelik bu saldırı, dün Van'da Mezopotamya Ajansı ve Jinnews'ta çalışan gazetecilerin gözaltına alınması gibi muhalif basını susturma operasyonunun bir parçasıdır. 

Ancak ETHA susmadı. Çünkü yayın ilkesi, 'Gerçeğin peşinde, hayatın içinde' oldu. Çünkü, sosyalist basının güçlü bir direniş geleneğinden besleniyor. Bir kez daha haykırıyoruz; özgür basın çalışanları susmadı, susmayacak.

Gözaltı saldırısına son verilmesini ve arkadaşımız Pınar Gayıp'ın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. 

Gazetecilik suç değildir!