2 Ekim 2024 Çarşamba

ETHA muhabirleri ve ESP'lilerin duruşmasında tanıklar dinlenecek

ETHA muhabirlerinin aralarında bulunduğu 23 kişinin yargılandığı davanın duruşması ertelendi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, Ezilenlerin Hukuk Bürosu avukatlarından Sezin Uçar, Etkin Haber Ajansı (ETHA) muhabirleri İsminaz Temel ve Havva Cuştan ile ESP üye ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 23 kişi hakkında açılan davanın 15. duruşması görüldü.

"Örgüte üye olmak" ve "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla Çağlayan'daki İstanbul 27'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş ve çok sayıda kişi ve avukatları da katıldı.

Kimlik tespiti ardından başlayan duruşmada, mahkeme duruşma savcısına mütalaasının hazır olup olmadığını sordu. Savcı, mütalaasının hazır olmadığını ifade etti. Mahkemeye taleplerini sunan avukatlar, müvekkillerine uygulanan adli kontrol uygulamalarının kaldırılmasını istedi. Mahkeme, avukatların bu yönlü taleplerini reddetti. Avukatlar, dosya kapsamında daha önce haklarında getirilme kararı çıkarılan iki kişinin dava için hazırlanmasını talep etti. Mahkeme, avukatların bu talebini kabul etti.

Mahkeme, dosya kapsamında tanık olarak dinlenmesi için haklarında getirilme kararı verdiği iki kişinin hazır edilmesini isteyerek, duruşmayı erteledi. Bir sonraki duruşma 2 Haziran'da görülecek.