22 Eylül 2024 Pazar

ETHA GÜNDEM / 30 KASIM 2018

-HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, partisinin genel merkez binasında basın toplantısı düzenleyecek. (12.00)
 
-HDP İzmir İl Örgütü, HDP MYK üyesi Mahfuz Güleryüz ve PM üyesi Gülay Gün Bilici'nin de aralarında bulunduğu 4 HDP'linin tutuklanmasına ilişkin parti binasında basın toplantısı düzenleyecek. (12.00)
 
-SES İstanbul Şubeleri, İstanbul Tabip Odası ve Samatya'da bulunan İstanbul Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları, 6 yıl önce hayatını kaybeden Dr. Melike Erdem'i hastane önünde anacak. (14.00)
 
-Diyarbakır Barosu, katledilen başkanları Tahir Elçi dosyasında adalet talebiyle Diyarbakır Adliyesi önünde her cuma olduğu gibi oturma eylemine devam edecek. (13.30)
 
-İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin'in katılımıyla Diyarbakır E Tipi Hapishanesi'nde 23 gündür açlık grevinde olan DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in durumuna ilişkin İHD Diyarbakır Şubesi'nde basın toplantısı düzenlenecek. (12.30)
 
-"KCK İstanbul Ana Davası" kapsamında 205 Kürt siyasetçinin yargılandığı davanın duruşması İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (09.00)
 
-HDP eski Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım hakkında verilen hapis cezasının bozulması üzerine yeniden başlayan yargılamanın 3. duruşması Mardin 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (10.00)
 
-HDP Gençlik Meclisi, üyelerine dönük baskılara ilişkin HDP Adana il binasında basın toplantısı düzenleyecek. (12.00)
 
-Diyarbakır Barosu, Baro Evi'nde "Tahir Elçi ve Kültürel Miras" konulu panel düzenleyecek. (14.30)