3 Ekim 2024 Perşembe

ETHA GÜNDEM / 23 ARALIK 2021

-Demokratik Kurumlar Plaftormu, "Tecrit ve adaletsizlik öldürür, hasta tutsaklara özgürlük" şiarıyla, Taksim Tünel meydanında basın açıklaması yapacak. (16.00)

-Kobanê Davası'nın 8'inci duruşması Sincan Hapishane Kampüsü'nde görülmeye devam edecek. (10.00)

-HDP Sözcüsü Ebru Günay, partisinin genel merkezinde düzenleyeceği haftalık basın toplantısında gündemdeki gelişmeleri değerlendirecek. (11.00)

-Dev-Tekstil üyesi Flomak işçileri, Torium AVM karşısında eylem yapacak. (13.00)

-Muş Malazgir'te yaşayan Fatma Altınmakas'ın evli olduğu erkeğin kardeşi tarafından tecavüz saldırısına uğradıktan sonra evli olduğu Kazım Altınmakas tarafından katledilmesine ilişkin davanın 6'ıncı duruşması, Patnos Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

-İHD İstanbul Şubesi, hasta tutsaklara ve hapishanelerde yaşanan ölümlere tutsak çekmek için "Yaşamı savunuyoruz" şiarıyla dernek binasında nöbet ve forum düzenleyecek. (18.00/21.00)

-KESK, Toplu Sözleşme Kanunu'na aykırı yürütülen görüşmeler ve önümüzdeki dönem yürütecekleri çalışmalar ilişkin genel merkez binasında basın toplantısı düzenleyecek. (11.00)

-Maraş Katliamı'nın yıldönümü dolayısıyla Alevi Kültür Dernekleri ve DAD İzmir Şubesi Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması düzenleyecek. (18.00)

-Efe Tektekin'i zırhlı araçla ezerek ölümüne neden olan polis İ.A.’nın yargılamasına, Diyarbakır 9. Asliye Mahkemesi'nde  devam edilecek. (10.00)

-KHK ile kapatılan Özgür Gündem Gazetesinin Eş Genel Yayın Yönetmeni Eren Keskin ve Yazı İşleri Müdürü Reyhan Çapan hakkında açılan dava, Çağlayan'da bulunan İstanbul 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.(11.40)

-2016 yılında Özgür Gündem Gazetesi Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği kampanyasına katılan gazeteci Can Dündar hakkında açılan dava, Çağlayan'da bulunan 22'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (10.10)