20 Eylül 2024 Cuma

ETHA GÜNDEM / 21 MAYIS 2024

-Suruç katliamının firari sanıklardan İlhami Bali ve Deniz Büyükçelebi yönünden süren davanın 6. duruşması Urfa merkez adliyesinde görülecek. (09.00)

-21 Mayıs Çerkes soykırımın yıldönümünde, İstanbul’da Odakule iş merkezinin arkasında anma yapılacak. (21.00)

-İzmir Kafkas Dernekleri, Çerkeslerin maruz kaldığı sürgünün yıl dönümüne dair Abhaz Kültür Derneği binasında açıklama yapacak. (18.30)

-17-31 Mayıs Gözaltında Kayıplar Haftası Programı kapsamında Taksim'de bulunan Aynalıgeçit salonunda "Diğerlerinin sessizliği" filmi gösterilecek ardından Reber Koptaş ve Zelal Buldan'la söyleşi yapılacak. (18.00)

-Kadınlar Birlikte Güçlü, Sultanbeyli'de sistematik cinsel istismara maruz kalan çocuk için, İstanbul Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü önünde "Çocuk istismarını koruma, aklama, yargıla" demek için basın açıklaması yapacak. (16.30)

-DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, partisinin Meclis grup toplantısında konuşacak. Toplantıya, Kobanê davasında çıkan hukuksuz kararlar nedeniyle 45 demokratik kurum ve siyasi parti temsilcisi ile çeşitli şahsiyetler ve tutsak aileleri katılacak. (12.45)