2 Ekim 2024 Çarşamba

ETHA GÜNDEM / 19 ŞUBAT 2022

-İstanbul Maltepe'de Gülsuyu son durakta "Krizin sorumlusu biz değiliz, faturasını ödemeyeceğiz" eylemi yapılacak. (19.00)

-İzmir Kadın Platformu, Karşıyaka İzban'da eylem yaparak "Krizi biz yaratmadık bedelini de ödemeyeceğiz" diyecek. (16.00)

-Malatya Emek ve Demokrasi Platformu, enerji zamlarına karşı Soykan Parkı'nda basın açıklaması yapacak. (14.00)

-Birlik Sendikası Özel Okul Öğretmenleri Bürosu, ÖSÖB-DER VE ÖZRÖ-DER'İN ortak çağrısıyla, hayat pahalılığı ve enflasyona karşı insanca yaşam ve ücret talebiyle Ankara'da Ulus Heykel önünde, İstanbul'da ise Kartal Bankalar Caddesi'nde açıklamalar yapılacak. (17.00)

-HDP İstanbul Kadın Meclisi ve TJA, Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılmak istenmesine ilişkin HDP İstanbul İl binasında basın toplantısı düzenleyecek, HDP Adana Kadın Meclisi de İnönü Parkı'nda, HDP Kadın Meclisi Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde eylem yapacak. (11.00 / 11.00 / 18.00)

-Ankara Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü çağrıları için Çankaya Belediyesi önünde bir araya gelecek. (15.00)

-Eğitim Sen Mersin Şubesi, 21 Şubat Uluslararası Anadil Günü kapsamında sendika binasında etkinlik düzenleyip, ardından Özgür Çocuk Parkı’nda basın açıklaması yapacak. (12.30)

-517'inci F oturması İHD İstanbul Şubesi'nde ağır hasta tutsaklar Kerim Boran, Ehettin Kaynar ve Ferzende Elbi'nin serbest bırakılması talebiyle yapılacak. (13.30)

-Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, hasta tutsakların serbest bırakılması talebiyle İHD Ankara Şube binası önünde basın açıklaması yapacak. (13.30)

-Cumartesi Anneleri, online olarak gerçekleştirecekleri 882'inci hafta eyleminde, Murat Yıldız'ın akıbetini soracak. (12.00)

-İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınları, Koşuyolu Parkı'ndaki Yaşam Hakkı Anıtı önünde, "Kayıplar bulunsun failler yargılansın" sloganıyla 680'inci kez eylem yapacak. Batman'da da Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapılacak. (12.00)

-İHD İzmir Şubesi, gözaltında kaybedilenlerin akıbetinin açıklanması, faillerin açığa çıkarılarak yargılanması talebiyle Konak eski Sümerbank önünde eylem yapacak. (13.00)

-Amed KESK Şubeler Platformu, ihraçlar ve 35. maddenin kaldırılması ile ilgili Hazal Park'ta basın açıklaması yapacak. (13.00)

-HDK İzmir ve İstanbul'da "Kadının beyanı esastır. Erkek aksini ispatlamakla yükümlüdür" kampanyası kapsamında söyleşi düzenleyecek. (14.00-15.00)

-Eğitim-Sen İstanbul Üniversiteler Şubesi, vakıf üniversitelerindeki eğitim emekçilerinin yaşadıkları sorunlara ilişkin Eğitim-Sen İstanbul 2 Nolu Şube'de basın toplantısı düzenleyecek. (14.00)