21 Eylül 2024 Cumartesi

ETHA GÜNDEM / 13 KASIM 2018

-3. Havalimanı İşçileriyle Dayanışma Platformu, tutuklu bulunan işçi ve sendikacıların aileleriyle birlikte Gaziospanpaşa Adliyesi önünde basın açıklaması yapacak. (12.00)
 
-DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, direnişlerinin 127. gününde Aydın Büyükşehir Belediyesi işçilerini ziyaret edecek ve basın açıklaması yapacak; Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube birasında "Yoksulluğa, krize, güvencesizliğe karşı mücadeleye" başlıklı panele katılacak; İzmir'in Aliağa ilçesinde DİSK Emekli-Sen tarafından Petrol-İş Necmettin Giritlioğlu Konferans Salonu'nda düzenlenecek olan "Günümüzde emekçinin ve emeklinin sorunları" başlıklı söyleşiye katılacak. (11.00/14.30/19.00)
 
-9 Kürt partisinin Kürt dilinin geliştirilmesi, resmi dil olması ve okullarda öğretilmesi amacıyla kurduğu Kürt Dili Platformunun haftasonu yapmış olduğu çalıştayın sonuç bildirgesi Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde yapılacak basın toplantısıyla kamuoyuna deklere edecek. (11.00)
 
-Meclis'te HDP, CHP, MHP ve İYİ Parti grup toplantıları yapılacak. (12.45/13.30/10.45/09.45)
 
-İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, hapishanelerde uygulanmak istenen 'Tek Tip Elbise'ye karşı dernek binasında basın açıklaması yapacak. (12.30)
 
-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti Genel Merkezi'nde biraraya gelecek. (20.00)
 
-Fransa'nın Strazbourg kentinde bir araya gelecek Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Şırnak'ın Cizre ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasakları sırasında yaşamını yitiren Ömer Elçi ve Orhan Tunç'un dosyalarını kabul edilebilirlik ve esas üzerine ele alacak. (11.00)