2 Ekim 2024 Çarşamba

ETHA GÜNDEM / 11 MART 2022

-HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDK Eş Sözcüleri Esengül Demir ve Cengiz Çiçek, Emek ve Demokrasi güçlerinin katılımıyla, "Şimdi kazanma zamanı" şiarıyla gerçekleşecek İstanbul Newrozu'nun programı Elite World İstanbul'da düzenlenecek basın toplantısıyla açıklanacak. (11.00)

-Gezi ayaklanmasında polisin attığı gaz bombasının başına isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren Berkin Elvan, ölümünün 9'uncu yıldönümünde Şişli Feriköy Mezarlığı'ndaki mezarı başında anılacak. (14.30)

-Kobanê davasının 10. duruşması, 8. gününde Sincan Hapishane Kampüsü'ndeki salonda devam edecek. (10.00)

-Mersin Nükleer Karşıtı Platformu (NKP), Fukuşima'nın yıldönümü dolayısıyla Atatürk Parkı'nda açıklama yapacak (13.00)

-TTB, "Pandeminin ağır sonuçlarının sorumlularını biliyoruz" şiarıyla Sağlık Bakanlığı önünde eylem yapacak, İstanbul Tabip Odası ise oda binasında basın toplantısı düzenleyecek. Ankara, Mersin, İzmir ve Diyarbakır'da da açıklamalar yapılacak. (12.30)

-DİSK-AR, "2. yılında salgının işçilere etkisi" başlıklı araştırma raporunu, DİSK Genel Merkezi'nde açıklayacak. (11.00)

-Mersin'de 2019 yılında 5 aylık hamile İrem Bahçe'nin katledilmesiyle ilgili 6'sı tutuklu, 7 kişinin yargılandığı davanın 9. duruşması Mersin 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

-Şırnak'ın Cizre ilçesinde Merkez Anadolu Lisesi'nde 2019 yılında 40'ı aşkın öğrenciye cinsel tacizde bulunan müdür yardımcısı ve Eğitim Bir-Sen Temsilcisi Burak Ercan'ın yargılandığı davanın duruşması Cizre 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (14.00)

-HDP Çocuk Komisyonu Eş Sözcüleri Nuray Türkmen ve Hüseyin Kaçmaz, KESK, Eğitim-Sen ve İHD gibi kurumların temsilcilerinin de katılımıyla 11 Eylül'de zırhlı araçla katledilen Efe Tektekin'in babasının asli kusurlu bulunmasına ilişkin Meclis'te basın toplantısı düzenleyecek. (12.30)