2 Ekim 2024 Çarşamba

ETHA GÜNDEM /10 MART 2022

-10 Ekim Katliamı'na ilişkin aylık yapılan anma, Ankara Tren Garı önünde yapılacak basın açıklamasıyla gerçekleştirilecek. (09.30)

-HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, DBP Eş Genel Başkanı Salih Aydeniz ve Keskin Bayındır ile kurdi ittifak partilerinin katılımıyla Diyarbakır'da düzenlenecek basın toplantısında 2022 Newroz Deklarasyonunu açıklanacak. (11.00)

-Etkin Haber Ajansı (ETHA) editörü Pınar Gayıp'ın da aralarında bulunduğu 4 kişinin "örgüt üyeliği" ve "örgüt propagandası" iddialarıyla yargılandığı davanın duruşması Çağlayan'da bulunan İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

-HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran ve Kadın Koordinasyonu üyeleri, kadın örgütleri ve kadın hukukçuların katımılıyla Kobanê davası öncesi Sincan Hapishane Kampüsü önünde basın açıklaması yapacak. (10.00)

-Gazeteci Ahmet Kanbal hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya hakaret ettiği iddiasıyla açılan dava, Mardin 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek. (11.30)

-İleri Haber eski Genel Yayın Yönetmeni Doğan Ergün ve Sorumlu Müdürü İzel Sezer hakkında açılan hakaret davası İstanbul 33’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. (13.30)

-Şenyaşar ailesinin Adalet Nöbeti 367. gününde devam edecek. TBB Başkanı Erinç Sağkan ve beraberindeki baro başkanları, aileyi ziyaret ederek açıklama yapacak. (12.30)

-Dicle Amed Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne ilişkin SES Şube binasında açıklama yapacak. (14.00)