21 Eylül 2024 Cumartesi

ETHA GÜNDEM / 09 EKİM 2018

-Bu sabah saatlerinde 8 ilde gazeteciler ve siyasetçilere yönelik yapılan operasyona ilişkin gelişmeler takip edilecek.
 
-HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan ve milletvekillerinin katılımı ile Diyarbakır AZC Plaza önünde Abdullah Öcalan'a ilişkin basın açıklaması yapılacak. (11.00)
 
-İstanbul Tabip Odası, Dr. Fikret Hacıosman'ın ölümünün bilinci haftası dolayısıyla Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları EAH Psikiyatri ail servisi önünde basın açıklaması yapacak. Türk Tabipleri Birliği ve Ankara Tabip Odası ise AÜTF İbni Sina Hastanesi acil servisi önünde basın açıklaması yapacak. (12.30)
 
-DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası İstanbul Şubeleri, Kadıköy İskele'de "Krizin faturasını emekçiler ödemeyecek" şiarıyla eylem yapacak. (14.00)
 
-Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İstanbul Kongre Merkezi'nde Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı'nı açıklayacak. (13.00)
 
-Meclis'te HDP, CHP, MHP ve İYİ Parti Grupları toplanacak. (12.30/13.30/10.45/09.45)
 
-Polis tacizi ve ajanlık dayatmasında bulunulan Ömer Siner ve avukatı İHD İstanbul Şube binasında basın açıklaması yapacak. (11.00)
 
-İHD İstanbul Şubesi, Suudi gazeteci Jamal Khashoggi'ye ilişkin Suudi Arabistan'ın İstanbul Konsolosluğu önünde basın açıklaması yapacak. (13.00)
 
-KESK Ankara Şubeler Platformu, Tüm Bel-Sen Merkez Disiplin Kurulu üyesi Nurettin Polat'ın evine yapılan baskında gözaltına alınmasına ilişkin Tüm Bel-Sen Ankara 2 nolu Şube binasında basın açıklaması yapacak. (11.00)
 
-SES İzmir Şubesi, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde nöbet ücretlerinin ödenmemesine ilişkin fakülte önünde basın açıklaması yapacak. (12.30)
 
-KHK ile kapatılan Özgür Gündem gazetesinin yazar ve yöneticileri Eren Keskin, Reyhan Çapan, Reyhan Hacıoğlu, Nuray Özdoğan, Celalettin Can, Ayşe Batumlu, Ayşe Berktay, Filiz Koçali ve Hüseyin Aykol İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak. (09.30)
 
-KHK ile kapatılan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla başlatılan "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasına katılan ve "Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla yargılanan RSF Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, yazar Ahmet Nesin ve TİHV Genel Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın duruşması İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (11.00)
 
-Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan, Yrd. Doç. Dr. Meral Camcı, Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kaya ve Doç. Dr. Kıvanç Ersoy’un "Bu suça ortak olmayacağız" bildirisini imzalamaları nedeniyle yargılandıkları davanın duruşması İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (10.00)